Yoğurtlu Patates Yemegi Tanımı İçin Malzemeler
Yoğurtlu Patates Yemegi Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- 1 çay bardağı nohut
- 2 tutam tuz
- Bir avuç modül et
- 3 adet patates
- 2 çay bardağı yoğurt (ben sulu seviyorum daha katı seviyorsaniz 3 yahut 4 çay bardağı yoğurt da kullanılabilirsiniz)
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- iki tutam kuru nane
Yoğurtlu Patates Yemegi Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Bir gece evvelinde nohutlar ıslatilir.
- Nohut ve et tencereye alınır üzerine iki çay bardağından biraz fazla kaynar şu ve iki tutam tuz ek edilir.
- Et ve nohut yeterlice haşlanır.
- Patatesler soyulup doğranır ve suda bekletilir kararmaması için.
- Bir kapta iki çay bardağı yoğurt çırpılıp üzerine bir yumurta kırılarak daha da çırpılmaya devam edilir.
- Et ve nohutun suyundan iki kepçe kadar bu yoğurtlu karışıma ek edilip düzgünce karıştırılır.
- Et ve nohutun kaynadığı tencereye patatesler suyu ile bir arada ek edilir.
- Patatesler pişene kadar pişirme sürecine devam edilir.
- Patatesler pistikten daha sonra yoğurtlu karışım tencereye ek edilerek karıştırılır.
- Yeterince fokurdayınca ocak kapatılıp tencerenin kapağı örtülür.
- Naneli yağımızı yaparken de iki yemek kaşığı tereyağını küçük bir cezvede eritip kızdırdıktan daha sonra iki tutam kuru nane koyulup tencereye ek edilip şu biçimde bir karıştırılır ve yemek hazır .