Yoğurtlu Patates Yemegi

Leila

Global Mod
Global Mod
Yoğurtlu Patates Yemegi Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 çay bardağı nohut
  • 2 tutam tuz
  • Bir avuç modül et
  • 3 adet patates
  • 2 çay bardağı yoğurt (ben sulu seviyorum daha katı seviyorsaniz 3 yahut 4 çay bardağı yoğurt da kullanılabilirsiniz)
Naneli sosu için

  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • iki tutam kuru nane
(Çay bardaklarım olağan ölçüden biraz büyük)


Yoğurtlu Patates Yemegi Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTarifi Yazdır

  1. Bir gece evvelinde nohutlar ıslatilir.
  2. Nohut ve et tencereye alınır üzerine iki çay bardağından biraz fazla kaynar şu ve iki tutam tuz ek edilir.
  3. Et ve nohut yeterlice haşlanır.
  4. Patatesler soyulup doğranır ve suda bekletilir kararmaması için.
  5. Bir kapta iki çay bardağı yoğurt çırpılıp üzerine bir yumurta kırılarak daha da çırpılmaya devam edilir.
  6. Et ve nohutun suyundan iki kepçe kadar bu yoğurtlu karışıma ek edilip düzgünce karıştırılır.
  7. Et ve nohutun kaynadığı tencereye patatesler suyu ile bir arada ek edilir.
  8. Patatesler pişene kadar pişirme sürecine devam edilir.
  9. Patatesler pistikten daha sonra yoğurtlu karışım tencereye ek edilerek karıştırılır.
  10. Yeterince fokurdayınca ocak kapatılıp tencerenin kapağı örtülür.
  11. Naneli yağımızı yaparken de iki yemek kaşığı tereyağını küçük bir cezvede eritip kızdırdıktan daha sonra iki tutam kuru nane koyulup tencereye ek edilip şu biçimde bir karıştırılır ve yemek hazır .
Yoğurtlu Patates Yemegi Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst