Van Yöresine İlişkin Keledoş Tanımı İçin Malzemeler
Not EkleTarifi Yazdır
- 2 su bardağı buğday (dövme)
- 1 su bardağı nohut
- 1 su bardağı yeşil mercimek
- 1 su bardağı fasulye
- 1 kilo et ve keledoş otu (ak pancar)
- Süzme yoğurt (çökelek)
- 3 diş sarımsak
- 1 tuz
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 1 yemek kaşığı salça
Not EkleTarifi Yazdır
- Bütün materyalleri farklı ayrı pişiriyoruz çökeleğin içine sarımsağı ezip az suyla sulandıralım.
- Pişen materyalleri tencereye koyalım üzerine çıkacak kadar su ek edip kaynamaya bırakın.
- 10 dakika kaynattıktan daha sonra çökeleği ek edip, daima karıştıralım kaynadıktan 10 dakika daha sonra ocağın altını kapatalım.
- Sıvı yağ ve salçayı kavuralım yemeği servis yaparken salçalı sos dökelim.