Van Yöresine İlişkin Keledoş

Leila

Global Mod
Global Mod
Van Yöresine İlişkin Keledoş Tanımı İçin Malzemeler

  • 2 su bardağı buğday (dövme)
  • 1 su bardağı nohut
  • 1 su bardağı yeşil mercimek
  • 1 su bardağı fasulye
  • 1 kilo et ve keledoş otu (ak pancar)
  • Süzme yoğurt (çökelek)
  • 3 diş sarımsak
  • 1 tuz
Sosu için;

  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı salça
Van Yöresine İlişkin Keledoş Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTarifi Yazdır

  1. Bütün materyalleri farklı ayrı pişiriyoruz çökeleğin içine sarımsağı ezip az suyla sulandıralım.
  2. Pişen materyalleri tencereye koyalım üzerine çıkacak kadar su ek edip kaynamaya bırakın.
  3. 10 dakika kaynattıktan daha sonra çökeleği ek edip, daima karıştıralım kaynadıktan 10 dakika daha sonra ocağın altını kapatalım.
  4. Sıvı yağ ve salçayı kavuralım yemeği servis yaparken salçalı sos dökelim.
Van Yöresine İlişkin Keledoş Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst