Play Store Cocuk Kilidi Nasil Koyulur ?

Leila

Global Mod
Global Mod
Play Store'da Çocuk Kilidi Nasıl Koyulur?

Play Store'da çocuk kilidi eklemek, çocukların uygunsuz içeriklere erişmesini engellemenin önemli bir yoludur. Bu yazıda, adım adım bu işlemi nasıl gerçekleştireceğinizi açıklayacağım.

1. Google Play Ebeveyn Denetimlerini Açın

İlk adım olarak, Google Play Store uygulamasını açın ve sol üst köşedeki menü simgesine dokunun. Ardından, "Ayarlar" seçeneğine gidin ve "Aile" altındaki "Ebeveyn Denetimleri"ne dokunun. Burada size çocuklarınızın hesaplarını yönetme ve erişimini kontrol etme imkanı sunulacaktır.

2. Ebeveyn Denetimlerini Etkinleştirin

Ebeveyn denetimlerini etkinleştirmek için Google hesabınızla giriş yapmanız istenecektir. Giriş yaptıktan sonra, çocuklarınızın erişimini kısıtlamak istediğiniz cihazı seçin. Ardından, "Uygulama ve Oyunlar" seçeneğini seçerek çocuklarınızın erişimini kısıtlamak istediğiniz içeriği belirleyebilirsiniz.

3. İçerik Filtrelerini Ayarlayın

Google Play Store'da çocuklarınızın erişebileceği içerikleri filtrelemek için yaş sınırlamalarını belirleyebilirsiniz. Bu adımda, çocuklarınızın erişebileceği uygulama ve oyun türlerini seçebilir ve yaş sınırlamalarını ayarlayabilirsiniz.

4. PIN Kodunu Ayarlayın

Çocuk kilidini etkinleştirmek için bir PIN kodu belirlemeniz gerekecektir. Bu PIN kodu, çocuklarınızın Google Play Store'da yapılandırmış olduğunuz kısıtlamalara erişmesini engelleyecektir. Güvenlik amacıyla karmaşık bir PIN kodu seçmeye özen gösterin ve bu PIN kodunu çocuklarınızla paylaşmamaya dikkat edin.

5. İzin Verilen İçeriği Belirleyin

Son olarak, çocuklarınızın Google Play Store'da erişebileceği belirli uygulamaları ve oyunları seçmek için "İzin Verilen İçerik" bölümüne gidin. Buradan, çocuklarınızın indirebileceği içeriği belirleyebilir ve gerektiğinde güncelleyebilirsiniz.

6. Ayarları Kaydedin ve İzleyin

Tüm ayarları tamamladıktan sonra, değişiklikleri kaydedin ve çocuklarınızın hesaplarını izlemeye devam edin. Bu şekilde, çocuklarınızın Google Play Store'da güvende ve uygun içeriklere erişimini kontrol altında tutabilirsiniz.

Google Play Store'da çocuk kilidi eklemek oldukça kolaydır ve çocuklarınızın dijital deneyimini daha güvenli hale getirebilir. Bu adımları izleyerek, çocuklarınızın güvenli bir şekilde çevrimiçi ortamda vakit geçirmelerini sağlayabilirsiniz.