Kapuska Tanımı İçin Malzemeler
Not EkleTarifi Yazdır
- 1 kg doğranmış lahana
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 1 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 adet soğan
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 2 yemek kaşığı bulgur ya da pirinç
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı pul biber
- 1 çay kaşığı karabiber
- 3 su bardağı kaynar su
Not EkleTarifi Yazdır
- Tencereye tereyağını koyalım.
- Üzerine az sıvı yağ ekleyelim.
- Üzerine sıra ile soğan, domates salçası ek edelim ve kavuralım.
- Ardından doğranmış lahana ek edelim ve karıştıralım.
- Tencerenin kapağını kapatalım ve kısık ateşte pişirelim.
- 15 dakika kendi suyuyla pişirdikten daha sonra, 3 su bardağı kaynar su, tuz, pul biber, karabiber katalım ve bulgur yahut pirinç ekleyelim.
- Tencere kaynamaya başladıktan daha sonra, kapağını kapatalım.
- Kısık ateşte, 20 dk daha pişirelim.Yemeğimiz servise hazır.