Zoho CEO'su Bengaluru sakinlerine çağrıda bulunuyor

Bilgin

Global Mod
Global Mod
Zoho Corporation'ın CEO'su Sridhar Vembu yakın zamanda Bengaluru'yu evi haline getirenler için Kannada öğrenmenin önemini vurguladı. Sosyal medya platformu X'teki bir gönderiye tepki gösteren Vembu, yerel dili bilmemenin saygısızlık olarak görülebileceğini söyledi.

Yorumları, iki adamın “Hint Ulusal Dili” yazan tişörtler giydiği viral bir gönderiye yapılan yoruma yanıt olarak geldi. Orijinal gönderinin başlığında “Bangalore gezisi için mükemmel tişört” yazıyordu.

Vembu, Bengaluru'da yaşayan herkes için Kannadaca konuşmanın şart olduğunu ve kültürel saygı ve uyumun sürdürülmesinde bunun önemini vurguladı. Tartışma, bölgesel dillerin katılımı teşvik etmedeki rolü hakkında internette daha geniş bir tartışmayı ateşledi.

Vembu şunları yazdı: “Eğer Bengaluru'yu eviniz yaparsanız, Kannadaca öğrenmelisiniz ve çocuklarınız da Kannadaca öğrenmelidir. Bengaluru'da uzun yıllar geçirdikten sonra Kannada dilini öğrenmemek saygısızlıktır. Başka eyaletlerden gelen Chennai'deki çalışanlarımıza buraya geldikten sonra Tamil dilini öğrenmek için çaba göstermelerini sık sık tavsiye ediyorum.

Bu duyguya katılıyorum. Eğer Bengaluru'yu eviniz yaparsanız Kannada'yı öğrenmelisiniz ve çocuklarınız da Kannada'yı öğrenmelidir.

Yıllarca Bengaluru'da yaşadıktan sonra bunu yapmamak saygısızlıktır.

Sık sık Chennai'deki diğer eyaletlerden gelen insanlarımızdan çaba göstermelerini rica ediyorum… https://t.co/1cIQ47FMjn

— Sridhar Vembu (@svembu) 15 Kasım 2024

Paylaşım farklı tepkilere neden oldu.

“Sridhar Ji – demek istediğini tamamen anlıyorum. Ancak her zaman öğrenmem gereken şeylerin bir listesi vardır – birkaç teknik sertifika beklemede, Sanaskritçe Vedik üzerine bir kurs beklemede, hatta ana dilim Sharda'yı öğrenme planı bile yapılacaklar listemde: Ekstra para kazanmak Yeni bir şey için zaman yaratmak bu bir zorluktur; ancak süreç organikse yeni bir dil seçebilirsiniz. Belki hafta sonu biraz Kanada'da ya da küçük etkileşimli oturumlarda olabilir. “Kötü bir dil konuşan birini teşvik etsem bile, bunu nasıl teşvik edebileceğimizi tam olarak bilmiyorum – ancak yeni bir dil öğrenmekten öncelikli 1000 şeyle zaten meşgul olduğumuz için süreç organik olmalı” , bir kullanıcı yorum yaptı.

“Dil bir iletişim aracıdır. İnsanlar hayatta kalmak için ne gerekiyorsa yapıyorlar. Bu sağduyu değil mi? Bengaluru'da Kannadigalardan çok Kannadiga olmayanlarla karşılaşıyorum. %90'ı konuşurken İngilizce kullanıyor. Nasılsınız?” “Bangalor'a taşınan birinin İngilizce yerine Kannada'ya öncelik vermesini mi bekliyorsunuz? Başka bir kullanıcı, “Dilleri kitaplardan öğrenmezsiniz, çevreden öğrenirsiniz” yorumunu yaptı.