Zeytinyağlı Taze Barbunya pilaki

Leila

Global Mod
Global Mod
Zeytinyağlı Taze Barbunya pilaki Tanımı İçin Gereçler

  • 500 gram kadar taze barbunya
  • Yarım çay bardağı zeytinyağı
  • 1 adet soğan
  • 2 adet küçük havuç
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 çay kaşığı şeker
  • 2-3 diş sarımsak
  • Tuz
Zeytinyağlı Taze Barbunya pilaki Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTanımı Yazdır

  1. birinci vakit içinderda barbunyalarımızı tencereye alarak üzerini geçecek kadar su ekleyip, 8-10 dakika kadar kaynatarak haşlayalım. çabucak sonrasında suyumuzu süzelim.
  2. Başka yandan soğanları yemeklik doğrayalım tencerede yağ ile bir arada biraz kavurup. Havuçları ve sarımsakları ekleyelim. 5 dakika kadar bir arada kavurduktan daha sonra salçayı ek edelim.
  3. Suyunu süzdüğümüz barbunyaları alıp bir iki çeşit çevirdikten daha sonra barbunyaların üzerini biraz geçecek biçimde sıcak su, tuz ve şekeri ekleyip kapağı kapatalım. Ve evvel biraz harlı daha sonra kısık ateşte 20-25 dakika kadar, pişirelim.
  4. Ortada barbunyaların pişme durumunu ve suyunu denetim edelim. Suyu azalmışsa az sıcak su ek edelim.
  5. Yemeğiniz piştikten daha sonra ocaktan alıp, soğumaya bırakalım. Afiyet olsun ????
Zeytinyağlı Taze Barbunya pilaki Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst