Zeytinyağlı Dereotlu Kabak

Leila

Global Mod
Global Mod
Zeytinyağlı Dereotlu Kabak Tanımı İçin Gereçler

  • 1/2 (yarım) kg kabak
  • 1 tutam taze soğan ( 1 bas kuru soğanda olabilir )
  • 1 tutam dereotu
  • 1/2 (yarım) kahve fincanı zeytinyağı
  • 1 çay kaşığı nane
  • 1 çay kaşığı pul biber
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 2 yemek kaşığı yoğurt
Zeytinyağlı Dereotlu Kabak Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTanımı Yazdır

  1. Kabakları soyup küçük küçük doğruyoruz.
  2. Zeytinyağında kavurmak için tencereye alıyoruz.
  3. Kavrulunca üzerine doğranmış soğan ve dereotunu ek ediyoruz.
  4. Renkleri yavaşça değişince nane pul biber ve tuzu ek edip karıştırıyoruz.
  5. Ocağı kapatıyoruz.
  6. Soğuyunca üzerine yoğurt dökerek servis yapabilirsiniz.
Afiyet olsun….

Zeytinyağlı Dereotlu Kabak Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst