Yumurtalı Kısır

Leila

Global Mod
Global Mod
Yumurtalı Kısır Tanımı İçin Gereçler

  • 1 su bardağı orta bulgur
  • 2 su bardağı su
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • 1 çay kaşığı tuz karabiber pulbiber kimyon toz tatlı biber
  • 1 adet uzunluk kapya biber
  • 1 adet yeşil biber
  • 1 adet kuru soğan
  • 3 diş sarımsak
  • 4 adet taze yeşil soğan
  • 6-7 yaprak kıvırcık marul
  • 1 tutam maydanoz ve dereotu
Soğanı kavurmak için;

  • 1 Türk kahve fincanı sıvı yağ
Yumurtalı kısmı için;

  • 1 adet yumurta
Üzerine;

  • 1 adet küçük uzunluk limonun suyu
Yumurtalı Kısır Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTanımı Yazdır

  1. Suyu kaynatalım daha sonra bulguru kaynayan suya atalım bir karıştıralım tencerenin kapağı kapatalım ocağı kaparalım bulgur yeterlice şişsin suyunu çeksin öteki tarafta biberlerin çekirdeklerini çıkaralım.
  2. Küçük doğradığımız soğanı, sarımsağı küçük yemeklik doğrayalım. Yeşillileri sirkeli suda bekletip daha sonra duru su ile yıkayıp, süzelim.
  3. Yeşillikleri ince doğrayalım tavaya yağı koyalım. Soğanı, sarımsağı, biberleri koyalım, kavuralım. Salçayı ekleyelim kısık ateşte 67 dk pişirelim.
  4. daha sonra bulguru geniş bir kaba alalalım soğusun pişirdiğimiz salçalı sosu dökelim, baharatları serpelim, uygunca tahta kaşıkla karıştıralım.
  5. Soğanları pişirdiğimiz tavaya yumurtayı kıralım, daha sonra yumurtayı güzelce kısık ateşte pişirelim, yumurtayı kısıra katalım, karıştıralım.
  6. Kısır biraz soğuduktan daha sonra yeşillikleri katıp, karıştıralım, limon suyu ekleyip, karıştıralım. Servis tabağına alalım afiyet olsun.
Yumurtalı Kısır Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst