Ulusal Süt Günü 2024: Neden kutlanıyor? Tarihi ve anlamını bilin

Bilgin

Global Mod
Global Mod
26 Kasım'da kutlanan Ulusal Süt Günü, Dr. Verghese Kurien, Hindistan'daki Beyaz Devrim'in arkasındaki vizyoner. Gün, sütün insan beslenmesindeki önemli rolünü vurguluyor ve sağlığa yararları konusunda farkındalık yaratıyor. Ayrıca Ulusal Süt Günü, süt ve süt ürünlerinin üretim ve tüketimini artırarak süt endüstrisini güçlendirmeyi amaçlıyor.

Gün, süt konusunda farkındalık yaratma ve süt ürünleri ve sütle ilgili girişimleri teşvik etme fırsatı sunuyor.

Dr kimdi? Curias'ı unuttun mu?

Buna göre Amul.comDr. Kurien, Hindistan'ın dünyanın en büyük süt üreticisi olmasına yardımcı olan Hindistan'ın Beyaz Devrimi'nin mimarıydı. Onun vizyonu ve liderliği Hindistan süt endüstrisini dönüştürdü ve milyonlarca çiftçinin geçim koşullarını önemli ölçüde iyileştirdi.

Anahtar pozisyonlar ve katkılar:

• Ulusal Süt Ürünleri Geliştirme Kurulu (NDDB) Kurucu Başkanı (1965-1998)
  • Gujarat Kooperatif Süt Pazarlama Federasyonu Ltd'nin (GCMMF) Kurucu Başkanı (1973-2006)
  • Kırsal Yönetim Enstitüsü (IRMA) Kurucusu (1979-2006)
  • Dr. Verghese Kurien, Hindistan Hükümeti tarafından Allahabad Merkez Üniversitesi Rektörü olarak atandı. Aynı zamanda GAÜ'nün rektör yardımcısıydı.
Mesleki hayatı Hintli çiftçileri kooperatifler aracılığıyla güçlendirmeye adanmıştı.

Dr. Kurien, tabandan gelen demokratik girişimin temellerinin atılmasına yardımcı oldu. Teknoloji ve profesyonel yönetimin çiftçilerin eline verilmesi halinde milyonlarca yoksul insanımızın yaşam standartlarının iyileştirilebileceğine inanıyordu.

Kurulmasına yardım ettiği kooperatif hareketi yalnızca Hindistan için değil, dünya çapında gelişmekte olan ülkeler için de bir model haline geldi.