Topalak Köfte

Leila

Global Mod
Global Mod
Topalak Köfte Tanımı İçin Malzemeler

Topalak için (İnce bulgurlu köftesi)

  • 1 su bardağı ince bulgur
  • 1 yemek kaşığı salça
  • 1 adet yumurta
  • 1 rendelenmiş soğan
  • 2 su bardağı un
  • 1 er tutam karabiber tuz ve kimyon
  • 2 su bardağı haşlanmış nohut
  • 1 yemek kaşığı salça
  • 1 bütün soğan
  • 1 çay kaşığı limon tuzu ya da 1 limonun suyu
Topalak Köfte Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTarifi Yazdır

  1. İnce bulgur üzeri kapanana kadar soğuk şu ile ıslanır ve 10 dk. Bekletilir. Suyun fazlaca olmamasına dikkat edelim.
  2. Bekletilen bulgura yumurta, salça, rendelenmiş soğan ve baharatlar eklenir. Un da azar azar eklenerek yeterlice yoğrulur.
  3. Yoğurulan hamurdan fındık büyüklüğünde kesimler koparılarak yuvarlanır. Unlu tepside biriktirilir.
  4. Bir tencereye yemeklik doğranmış soğanlar sıvı yağ ile birlikte kavurulur.
  5. daha sonra salça eklenir ve yeniden kavurulur.
  6. Üzerine su eklenip bu salçalı su kaynamaya bırakılır.
  7. Kaynadıktan daha sonra yuvarlanan bulgurlu köfteler tencereye eklenir.
  8. Yarım saat kadar tencerenin ağzı açık biçimde pişirilir.
  9. hemen sonrasında haşlanmış nohut limon suyu ve tuz eklenip bir taşım daha pişirilir.
  10. Ekşisi az ise limon sıkılarak servis edilir. Afiyet olsun????????
Topalak Köfte Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst