Topalak Köfte Tanımı İçin Malzemeler
Topalak için (İnce bulgurlu köftesi)
Not EkleTarifi Yazdır
Topalak için (İnce bulgurlu köftesi)
- 1 su bardağı ince bulgur
- 1 yemek kaşığı salça
- 1 adet yumurta
- 1 rendelenmiş soğan
- 2 su bardağı un
- 1 er tutam karabiber tuz ve kimyon
- 2 su bardağı haşlanmış nohut
- 1 yemek kaşığı salça
- 1 bütün soğan
- 1 çay kaşığı limon tuzu ya da 1 limonun suyu
Not EkleTarifi Yazdır
- İnce bulgur üzeri kapanana kadar soğuk şu ile ıslanır ve 10 dk. Bekletilir. Suyun fazlaca olmamasına dikkat edelim.
- Bekletilen bulgura yumurta, salça, rendelenmiş soğan ve baharatlar eklenir. Un da azar azar eklenerek yeterlice yoğrulur.
- Yoğurulan hamurdan fındık büyüklüğünde kesimler koparılarak yuvarlanır. Unlu tepside biriktirilir.
- Bir tencereye yemeklik doğranmış soğanlar sıvı yağ ile birlikte kavurulur.
- daha sonra salça eklenir ve yeniden kavurulur.
- Üzerine su eklenip bu salçalı su kaynamaya bırakılır.
- Kaynadıktan daha sonra yuvarlanan bulgurlu köfteler tencereye eklenir.
- Yarım saat kadar tencerenin ağzı açık biçimde pişirilir.
- hemen sonrasında haşlanmış nohut limon suyu ve tuz eklenip bir taşım daha pişirilir.
- Ekşisi az ise limon sıkılarak servis edilir. Afiyet olsun????????