Terbiyeli Sebzeli Sulu Köfte

Leila

Global Mod
Global Mod
Terbiyeli Sebzeli Sulu Köfte Tanımı İçin Gereçler

Köftesi için;

  • 250 gram dana kıyma
  • 1 adet rendelenmiş soğan
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı kırmızı toz biber
  • 1,5 yemek kaşığı pirinç
Bulamak için;

  • 2 yemek kaşığı un
Öbür gereçler;

  • 3 adet patates
  • 1 orta uzunluk havuç
  • Su (3 su bardağı kadar)
  • Maydanoz
Terbiyesi için;

  • 1 adet yumurta sarısı
  • Yarım limon suyu
Terbiyeli Sebzeli Sulu Köfte Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTanımı Yazdır

  1. Köfte için; bütün materyalleri uygun bir kaba alıp düzgünce yoğuralım.
  2. Farklı bir tabağa unu serpelim kıymadan misket büyüklüğünde modüller alıp, yuvarlayalım, bunu tabağa koyalım, tabağı sağa sola sallayarak köfteleri una bulayalım.
  3. Havucu ve patatesi doğrayalım. Uygun bir tencereye iki yemek kaşığı sıvı yağ koyalım.
  4. Havuçları biraz soteleyelim akabinde patatesleri de ek edip birlikte biraz daha soteleyelim.
  5. Üzerine suyunu ek edip sebzeler yumuşayıncaya kadar kaynatalım.
  6. daha sonrasında köfteleri ek edip kaynamaya bırakalım.
  7. Farklı bir kapta yumurta sarısını limon suyunu çırpalım yemeğin suyundan 2-3 kaşık alıp karışıma ek edelim ki kesilmesin.
  8. Köftelerdeki pirinçler şişmeye başladığında terbiyesini yavaşça ek edip karıştıralım.
  9. 5 dakika daha kaynatıp ocağın altını kapatalım şayet biraz daha su eği gerekiyorsa su ekleyelim.
  10. En son ince kıyılmış maydanoz da ekleyip tencerenin kapağını kapatalım (Ben de taze maydanoz yoktu kurutulmuş maydanoz kullandım????)
Terbiyeli Sebzeli Sulu Köfte Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst