Taze Fasulye Tanımı İçin Malzemeler
Not EkleTarifi Yazdır
- 1 yemek kaşığı biber salçası
- 5-6 yemek kaşığı zeytin yağ
- var ise yarım kavanoz domates konservesi yoksa 2 adet taze domates
- 1 orta uzunluk kuru soğan
- 1 kaç diş sarımsak
- Yarım kilo taze fasulye
- 1 avuç süs biber
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı kırmızı biber
Not EkleTarifi Yazdır
- ilk vakit içinderda fasulyelerinizi yıkayıp ayıklayın 2 3 santim genişliğinde doğrayınız. Suya ıslatıp beklentiniz.
- sonrasındasında soğanı küp küp doğrayıp tencereye alınız. Zeytin yağı ile kavurmaya başlayınız. ondan sonrasında salçayı tencereye alıp kavurunuz.
- Kavrulan salçanın üzerine fasulyelerinizi ekleyip biraz karıştırın tuzu üzerine dökünüz. Suyunu salması için tencerenin kapağını kapatınız.
- Suyunu salıp tekrar topladığında tencereye bir bardak kaynamış su ekleyiniz. çabucak sonrasında kalan baharatları ekleyip pişmeye bırakınız.
- Suyunu çektiğinde pişmişliğini denetim edip pişmemişse biraz daha su ekleyiniz.