Taze Fasulye

Leila

Global Mod
Global Mod
Taze Fasulye Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • 5-6 yemek kaşığı zeytin yağ
  • var ise yarım kavanoz domates konservesi yoksa 2 adet taze domates
  • 1 orta uzunluk kuru soğan
  • 1 kaç diş sarımsak
  • Yarım kilo taze fasulye
  • 1 avuç süs biber
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı kırmızı biber
Taze Fasulye Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTarifi Yazdır

  1. ilk vakit içinderda fasulyelerinizi yıkayıp ayıklayın 2 3 santim genişliğinde doğrayınız. Suya ıslatıp beklentiniz.
  2. sonrasındasında soğanı küp küp doğrayıp tencereye alınız. Zeytin yağı ile kavurmaya başlayınız. ondan sonrasında salçayı tencereye alıp kavurunuz.
  3. Kavrulan salçanın üzerine fasulyelerinizi ekleyip biraz karıştırın tuzu üzerine dökünüz. Suyunu salması için tencerenin kapağını kapatınız.
  4. Suyunu salıp tekrar topladığında tencereye bir bardak kaynamış su ekleyiniz. çabucak sonrasında kalan baharatları ekleyip pişmeye bırakınız.
  5. Suyunu çektiğinde pişmişliğini denetim edip pişmemişse biraz daha su ekleyiniz.
Taze Fasulye Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst