Susamlı Tavuk Haşlama

Leila

Global Mod
Global Mod
Susamlı Tavuk Haşlama Tanımı İçin Malzemeler

  • 8 adet tavuk but
  • 4 yemek kaş. susam
  • 1 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı tereyağ
  • 1 bar. evvelinde haşlanmış nohut
  • Yarım çay kaş zerdeçal
  • Yarım çay kaş kimyon
  • 1 çay kaş köri
  • Karabiber
  • Pul biber
  • Tuz
Susamlı Tavuk Haşlama Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTarifi Yazdır

  1. Tencerede yağ eritilir,sıvı yağ konur, tavuklar dizilir ,her tarafı mühürlenir.
  2. Tavuklar güzelce kızarınca ,.
  3. 4 yemek kaş susam atılır kavrulur.
  4. Baharatlar sırasıyla atılır.
  5. İsteğe bağlı baharat eklenip çıkarılabilir.(zerdeçal,köri,kimyon ve karabiber ana baharatları).
  6. En son suyu üzerine geçicek kadar konur.
  7. Ve önce haşlanmış nohutlar da atılır.
  8. Tuzunu göz sonucu ayarlayabilirsiniz biz 1 tatlı kaşığı koyduk.
  9. 35-40 dakika pişirdikten daha sonra denetim edilir. Sunumu yapılır biz dereotu ile süsledik.Afiyet olsun….
Susamlı Tavuk Haşlama Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst