Süslü Karnabahar Tanımı İçin Malzemeler
Not EkleTarifi Yazdır
- 1 adet karnabahar
- 3 adet havuç
- 1 su bardağı yoğurt
- 2 diş sarımsak
- Kırmızı biber
- Nane
- Sıvı yağ
Not EkleTarifi Yazdır
- Karnabaharları küçük kesimlere ayırın.
- Havuçları ince yuvarlak halinde doğrayın .
- Üzerine tuz ve yağ ekleyip yapışmaz tencere de ağzı kapalı pişirin.
- İstediğiniz yumuşaklığa gelince ağzını açın ve hafifçeten kızarana kadar pişirmeye devam edin.
- Piştikten daha sonra soğumaya bırakın.
- Yoğurtla gelince üzerine sarımsakları rendeleyip soğuyan karnabahar ve havuçların üzerine ekleyiniz.
- Ayrı tavada yağı ısıtıp pulbiber ve naneyi ekleyin rengini salınca altını kapatıp yoğurtun üzerine gezdirin.