Seyahat fenomeni İslamabad sokaklarında kadınların yokluğunu sorgulayarak tartışmaya yol açtı

Bilgin

Global Mod
Global Mod
Video 11 milyondan fazla görüntüleme topladı.

Bir seyahat fenomeninin yakın zamanda İslamabad'a yaptığı ziyaret, Pakistan'da halka açık yerlerde kadınların bariz bir şekilde yokluğu hakkında çevrimiçi bir tartışmayı ateşledi. Sosyal medyada “princesapolinesia” takma adını kullanan fenomen, Instagram'da havaalanı, yoğun pazar alanları ve popüler turistik yerler de dahil olmak üzere İslamabad'ın çeşitli yerlerini gösteren bir Haber paylaştı. Ancak klipte en çok göze çarpan şey şehrin güzelliği değil, halka açık yerlerde kadınların hiç olmamasıydı.

“Merhaba İSLAMABAD. Oran bu şehrin her yerinde 1:50. İner inmez fark ettiğimiz bir şey var… kız kardeşlerim nerede?” diye yazdı fenomen, klibi paylaşırken.

Aşağıya bir göz atın:

Etkileyici kişi bu ayın başlarında Haberyu paylaştı. O zamandan bu yana 173.000'den fazla beğeni ve 11 milyonun üzerinde görüntüleme elde etti. Yorumlar kısmında bazı kullanıcılar güvenlik ve kültürel ortamla ilgili kaygılarını dile getirirken, bazıları da şehirdeki cinsiyet dengesizliğini açıklamaya çalıştı.

Bir kullanıcı, “Kadınların sokakta pek görülmeyecek kadar kontrol edildiği bir toplum üzücü” diye yazdı. Bir başkası, “Bir kızın okula gittiği için vurulduğu ve bu kör dindarların buna Batı propagandası dediği bir ülkede ne beklerdiniz?” dedi.

Ancak bazı kullanıcılar fenomenin gözlemini görmezden geldi ve şöyle yazdı: “Hey, Pakistan'a hoş geldiniz, biz kızlar kraliçeyiz, bizi hiçbir sokak köşesinde asılı görmezsiniz, kütüphaneler, ücretsiz Wi-Fi sunan kafeler, alışveriş merkezleri gibi zarif yerleri seviyoruz , çünkü alışveriş yapmayı, yalnızca otantik yemekler sunan restoranları veya sadece evde kalmayı veya işe gitmeyi seviyoruz. Ya acele ediyorum ya da dinleniyorum, haha. Umarım ne demek istediğimi anlamışsındır.

Ayrıca okuyun | “Şimdi Tanrı'nın sorunu”: Amerikalı bir adamın babası için yazdığı komik ölüm ilanı viral oldu

“Sizin veya herhangi birinin onayına ihtiyacımız yok. Umarım Pakistan'da harika vakit geçirir ve pozitif kalırsınız. Trollere yanıtlarınızı bekliyorum çünkü bir seyahat fenomeninin büyüyeceğine, seyahat ettiği ülkeye yardım edeceğine ve onu çökertmeyeceğine inanıyorum” dedi bir başkası.

“İşte İslamabad'da yaşayan Pakistanlı bir kadın. Kesinlikle olmak istediğim yerdeyim. Burada bu tür koşullarla ilgili hiçbir saçmalık yok. Çalışıyoruz, araba kullanıyoruz, ders çalışıyoruz, spaya gidiyoruz, alışverişe gidiyoruz… ne istersek onu yapıyoruz” yorumunu yaptı bir Instagram kullanıcısı.

“Bu kültürel bir şey ve Pakistan'ın neresinde olduğunuza bağlı olarak değişiyor. Bazı bölgelerde kadınlar genellikle çalışmıyor. Kadınlar evde daha güvende, erkekler ise onların koruyucusu ve geçimini sağlayan kişiler. Bir başkası, “Eminim alışveriş yapan veya başka yerlerde kadınlar vardır” dedi

Daha fazla trend haber için buraya tıklayın