Psikolojik meditasyon nedir ?

webmastering

Global Mod
Global Mod
Psikolojik meditasyon, kisinin fiziksel, duygusal ve ruhsal saglgn arttrmak icin kullanlan bir tekniktir. Meditasyon, kisinin ozellikle stres, kayg ve depresyon gibi ruhsal saglk sorunlaryla bas etmesine yardmc olan bir tekniktir. Psikolojik meditasyon, cogu durumda, tek basna uygulanan bir tekniktir. Ancak baz durumlarda, kisinin profesyonel destek almas daha iyi sonuclar verir.

Psikolojik Meditasyonun Faydalar

Psikolojik meditasyon, kisinin fiziksel saglgn arttrmasnn yan sra kisinin ruhsal saglgn da arttrmaya yardmc olur. Psikolojik meditasyon, kisilerin stres, anksiyete ve depresyon gibi ruhsal saglk sorunlarnn ustesinden gelmesine yardmc olur. Ayrca, kisinin daha iyi bir uyku kalitesine ve daha iyi davranslar sergilemesine yardmc olur.

Psikolojik meditasyon, kisinin kendi duygularn tanma ve fark edebilmesini, kisinin kendine olan saygsn arttrmasn ve kisinin kendisini daha iyi anlamasn saglamaya yardmc olur. Psikolojik meditasyon, kisinin ofke duygularn, kayglarn ve depresyonu azaltmaya yardmc olur. Psikolojik meditasyon, kisilerin daha iyi bir yasam kalitesi ve evrensel degerleri temel alan dusuncelerini arttrmaya yardmc olur.

Psikolojik Meditasyonun Teknigi

Psikolojik meditasyon, kisinin kendinden daha fazla fayda saglamak icin nasl uygulanacag konusunda onemli talimatlar icerir. Kisinin oncelikle kendisine uygun bir ortam olusturmas gerekir. Kisinin kendisine rahat bir pozisyon almas, bes dakika kadar kararl olarak nefes alp vermesi ve ruh haliyle ilgili dusunceleri serbest brakmas gerekir. Ikinci olarak, kisinin gozlerini kapatmas ve bilincli bir sekilde nefes alp vermesi gerekir. Ucuncu olarak, kisinin kendi ruh haliyle ilgili dusuncelerini dinlemesi ve kendi dusunceleriyle icsel bir diyalog kurmas onerilir. Son olarak, kisinin kendisini kontrol etmeyi ogrenmesi ve kendi ruh haliyle ilgili dusunceleri kontrol etmeyi ogrenmesi gerekir.

Psikolojik meditasyon, kisinin fiziksel, duygusal ve ruhsal saglgn arttrmak icin kullanlan bir tekniktir.
 
Üst