Pırasalı Erişteli Sulu Köfte Tanımı İçin Malzemeler
Köfte için ,
Not EkleTarifi Yazdır
Köfte için ,
- 200 gr dana kıyma
- 1 cay bardağından bir parmak eksik ince köftelik bulgur
- 1 adet yumurta
- 1 cay kaşığı tuz
- 1 cay kaşığı toz tatlı biber
- 1 cay kaşığı kimyon
- Yarım çay kaşığı karabiber
- 2 kol pırasanın yeşil sapları
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 3 yemek kaşığı sıvı yağ (pırasayı erişteyi kavurmak için)
- 5,5 su bardağı su
- 1 cay kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı biber salçası
- 1 adet küçük uzunluk kuru soğan
- 1 diş sarımsak
- 1 adet yumurta sarısı
- Yarım limonun suyu
- 1 tatlı kaşığı un
Not EkleTarifi Yazdır
- Köfte gereçleri derin bir kapta toplayalım düzgünce yoğuralım misket biçiminde köfteler yapalım bir tepsiye koyalım.
- Üzerine un döküp tepsiye sallayalım una bulansın öteki tarafta pırasaları soğanı sarımsağı küçük doğrayalım.
- Önce tavaya yağı koyalım kısık ateşte erişteleri kavuralım bir tabağa alalım ocağı kapatalım.
- Suyu süzdüğümüz pırasaları soğanı sarımsağı erişteleri kavurduğumuz tavaya dökelim.
- Kısık ateşte 5-6 dk pişirip ocağı kapatalım öteki tarafta tencereye yağları salçayı koyalım güzelce karıştıralım suyu ek edelim fokurdayunca köftelerin unlarını silkerek tencereye atalım.
- 10 dk kısık ateşte piştikten daha sonra erişteyi pırasayı ek edip karıştıralım kısık ateşte 30 dk pişirelim.
- Terbiyeli karışımı derin bir kapta uygunca çırpalım.
- Yemeğin suyundan bir kepçe alıp karıştıralım bu terbiyeli karışımı yemeğe karıştırarak katalım bir sefer fokurdadamı ocağın altını kapatalım afiyet olsun.