Pırasa Yemeği Tanımı İçin Malzemeler
Not EkleTarifi Yazdır
- 2 adet havuç
- 6 kol pırasa
- 2 adet domates
- Domates salçası
- Yarım çay bardağı bulgur
- Zeytinyağı
- Tuz
- Karabiber
Not EkleTarifi Yazdır
- Zeytinyağını tencereye dökelim salçayı ekleyelim biraz kavuralım.
- Domatesleri rendeleyip ekleyelim.
- Havuçları 1 cm halinde doğrayıp ekleyelim.
- Pırasaları 1 cm formunda doğrayıp ekleyip kavuralım.
- Üzerine su ek edip kapağını kapatıp orta ateşte kaynatmaya bırakalım.
- Bulguru ek edip pişirmeye bırakalım.
- Yumuşayıncaya kadar pişirmeye devam edelim daha sonra kapatalım.
Afiyet olsun.