Patlıcanlı Çiçek Kebabı

Leila

Global Mod
Global Mod
Patlıcanlı Çiçek Kebabı Tanımı İçin Gereçler

  • 5-6 adet patlıcan (Kişi sayısına gore)
Kızartmak için;

  • Sıvı yağ
Köftesi için ;

  • 500 gram kıyma
  • 2 yemek kaşığı galeta unu
  • 1 adet soğan( rendelenmiş)
  • 1 diş sarımsak
  • Tuz
  • Karabiber
  • Kimyon (İsteğe bakılırsa)
Sosu için;

  • 1 yemek kaşığı salça
  • 1,5 su bardağı sıcak su
Patlıcanlı Çiçek Kebabı Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTanımı Yazdır

  1. Patlıcanları alacalı soyup dört eşit biçimde ince dilimlere kendinden ayırmadan kesiyoruz, tuzlu suda 15 dk kadar bekletiyoruz, kızgın yağda artlı önlü yavaşça kızartıyoruz (Yumuşaması için)
  2. Köftesi için; gereçleri karıştırma kabına koyup güzelce yoğuruyoruz ceviz büyüklüğünde kesimler alıp yuvarlak form veriyoruz.
  3. Köfteleri patlıcanların dilimlerine içe yanlışsız sararak tepsiye yerleştiriyoruz, 1 yemek kaşığı salçayı sıcak su ile açıp tepsinin üzerine döküyoruz.
  4. 200 derece fırında köfteleri kızarana kadar denetimli biçimde pişiriyoruz, afiyet olsun
    ✨
    ????????.
Patlıcanlı Çiçek Kebabı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst