Patlıcan Oturtması

Leila

Global Mod
Global Mod
Patlıcan Oturtması Tanımı İçin Gereçler

  • ️4 uzunluk patlıcan
  • ️500 gram kıyma
  • ️2 soğan
  • ️2 diş sarımsak
  • ️1 adet kırmızı biber
  • ️2 kaşık salça
  • ️1/4 (çeyrek) bardak su (100ml)
  • ️1 tatlı kaşığı tatlı biber tozu
  • 2 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı karabiber
️Sos için;

  • ️200 ml su
  • ️2 yemek kaşığı domates salçası
Patlıcan Oturtması Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTanımı Yazdır

  1. Patlıcanları halka halka kesip dilimlerini 30 dakika suda bekletin. Süzüp yağlı bir tavada kızartıyorsunuz.
  2. Başka bir tavada küçük doğranmış soğanlarımızı, biberimizi ve sarımsağımızı kavurup kıymayı ekliyorsunuz.
  3. Salçayı ve baharatlarda ekledikten daha sonra suyumuzu içine döküp yavaşça ateşte kavuşuyorsunuz.
  4. Kızarmış olan patlıcanları bir tepsiye dizip üstüne kıymamızı seriyoruz.
  5. bir daha üstüne kızarmış bir patlıcan ile kapatıyorsunuz.
  6. En sonuna domates ile süslüyorsunuz.
  7. Salça ve su karışımı sosu üzerine ekleyip, 200 derecede 1 saat fırında pişiriyorsunuz.
Patlıcan Oturtması Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst