Patatesli Kabak Mücveri

Leila

Global Mod
Global Mod
Patatesli Kabak Mücveri Tanımı İçin Materyaller

  • 1 adet havuç
  • 1 adet patates
  • 1 adet kabak
  • 1 adet yumurta
  • 2 kısım yeşil soğan
  • 1-2 kol dereotu
  • Yarım demet maydanoz,
  • 3-4 çorba kaşığı un karabiber tuz. sıvıyağ
Patatesli Kabak Mücveri Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTanımı Yazdır

  1. Patates ve havuç yıkanır, kabukları soyulup rendelenir.
  2. Kabak yıkanıp patateslerin üzerine rendelenir, suları sıkılıp süzdürülür.
  3. Soğan ve maydanoz ince ince doğranır.
  4. Derin bir kap içerisinde rendelenen ve doğranan sebzeler birleştirilir.
  5. Mücver için gerekli olan öbür materyallerde sırasıyla eklenip güzelce karıştırılır.
  6. Teflon tava içerisine bir ölçü sıvı yağ koyulup kızdırılır.
  7. Hazırlanan patatesli kabak mücver karışımından, bir çorba kaşığı alınıp kızgın yağın içine dökülür.
  8. Mücverler artlı önlü kızartılır.
  9. Kızaran mücverler servis tabağına çıkartılıp sıcak olarak servis edilir.
Patatesli Kabak Mücveri Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst