Patates Oturtma

Leila

Global Mod
Global Mod
Patates Oturtma Tanımı İçin Malzemeler

  • 3 orta uzunluk patates
  • Pul biber karabiber tuz
  • Sıvı yağ
Kıymalı harç için

  • 250 gram kıyma
  • 1 orta uzunluk soğan
  • 1 diş sarımsak
  • 1 yemek kaşığı salça
  • 1 orta uzunluk domates
  • Pul biber karabiber tuz
  • Sıvı yağ
Üzeri için

  • Rendelenmiş kaşar
Patates Oturtma Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTarifi Yazdır

  1. Öncelikle patatesleri soyup halka doğruyoruz.
  2. Derin bir kaba alıp üzerine sıvı yağ pul biber karabiber ve tuzu ekleyip harmanlıyoruz.
  3. Borcamı güzelce diziyoruz ,açık kalmayacak biçimde fırına atalım.
  4. 15 dakika pişirelim başka bir tavada sıvı yağda yemeklik doğradığımız soğanı ve sarımsakları kavuruyoruz
  5. Üzerine kıymaları ekleyip kavuruyoruz.
  6. ondan sonrasında sırasıyla küp küp doğradığımız domatesleri salçayı ve baharatları ekliyoruz.
  7. Bir çay bardağı su ekleyip ağzını kapatıp pişmeye bırakıyoruz.
  8. ondan sonrasında fırından çıkardınız patatesleri üzerine kıymalı harcı yayalım.
  9. Üzerine rendelediğimiz kaşarları serpelim ve kaşarlar kızarana kadar pişirelim. Afiyet olsun.
Patates Oturtma Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst