Patates Oturtma Tanımı İçin Malzemeler
Not EkleTarifi Yazdır
- 3 orta uzunluk patates
- Pul biber karabiber tuz
- Sıvı yağ
- 250 gram kıyma
- 1 orta uzunluk soğan
- 1 diş sarımsak
- 1 yemek kaşığı salça
- 1 orta uzunluk domates
- Pul biber karabiber tuz
- Sıvı yağ
- Rendelenmiş kaşar
Not EkleTarifi Yazdır
- Öncelikle patatesleri soyup halka doğruyoruz.
- Derin bir kaba alıp üzerine sıvı yağ pul biber karabiber ve tuzu ekleyip harmanlıyoruz.
- Borcamı güzelce diziyoruz ,açık kalmayacak biçimde fırına atalım.
- 15 dakika pişirelim başka bir tavada sıvı yağda yemeklik doğradığımız soğanı ve sarımsakları kavuruyoruz
- Üzerine kıymaları ekleyip kavuruyoruz.
- ondan sonrasında sırasıyla küp küp doğradığımız domatesleri salçayı ve baharatları ekliyoruz.
- Bir çay bardağı su ekleyip ağzını kapatıp pişmeye bırakıyoruz.
- ondan sonrasında fırından çıkardınız patatesleri üzerine kıymalı harcı yayalım.
- Üzerine rendelediğimiz kaşarları serpelim ve kaşarlar kızarana kadar pişirelim. Afiyet olsun.