Patates Oturtma

Leila

Global Mod
Global Mod
Patates Oturtma Tanımı İçin Malzemeler

  • 4 adet orta uzunluk patates
  • Yeşil biber (arzuya nazaran)
  • Domates (arzuya bakılırsa)
Harcı için:

  • 200 gram kıyma
  • 1 adet orta uzunluk kuru soğan
  • 1 adet orta uzunluk domates
  • 3-4 diş sarımsak
  • 1 tutam maydanoz
  • 1 yemek kaşığı salça
  • Karabiber
  • Tuz
  • Sıvı yağ
Sosu için:

  • 1 kaşık domates salçası
  • Su
Patates Oturtma Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTarifi Yazdır

  1. Öncelikle patatesleri soyup halka halka doğrayalım.
  2. Doğradığımız patatesleri kızartıp borcama dizelim.
  3. Diğer taraftan sıvı yağı tavaya koyup kıymayı ekleyelim.
  4. Kavrulan kıymayı bir kaç dakika da soğanla kavuralım.
  5. daha sonra domatesi,sarımsağı ve salçayı ekleyip karıştıralım.
  6. Son olarak karabiber, tuz ve maydanozu ekleyip,karıştırıp ocağı kapatalım.
  7. Borcama dizdiğimiz patateslerin üzerine harcımızı yayalım.
  8. Domates ve biberleri de üzerine koyup sosunu dökelim.
  9. 200 derece de 30 dk. Pişirelim.Afiyet olsun:).
Patates Oturtma Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst