Patates Oturtma

Leila

Global Mod
Global Mod
Patates Oturtma Tanımı İçin Materyaller

  • 3 orta uzunluk patates
  • 1 orta uzunluk soğan
  • 150 gram kıyma
  • 1 yemek kaşığı salça
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı karabiber
  • 1 kahve fincanı sıvı yağ
  • Bir tutam maydanoz
Patates Oturtma Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTanımı Yazdır

  1. Patatesleri yıkayıp soyup küp küp doğruyoruz.
  2. Kızgın yağda hafifçeçe kızartıp fırın kabına alıyoruz.
  3. Soğanı küçük küçük doğruyoruz.
  4. Patatesleri kızarttığımız yağa atıyoruz.
  5. yavaşça kavrulunca kıymayı koyuyoruz .
  6. Kıyma rengini değiştirene kadar kavuruyoruz.
  7. Salçayı ek ediyoruz.
  8. En son karabiber ve tuzu ek edip karıştırıyoruz.
  9. Üzerini gececek kadar sıcak su ekleyip bir taşım kaynatıyoruz.
  10. Kızaran patateslerin üzerini kaplayacak biçimde döküyoruz.
  11. 250 derece ısıttığımız fırına koyup ustu kızarana kadar pişiriyoruz.
  12. Fırından çıkınca minik minik doğradığımız maydanozları üstüne serpip servis yapıyoruz.
Afiyet olsun….

Patates Oturtma Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst