Patates Graten

Leila

Global Mod
Global Mod
Patates Graten Tanımı İçin Gereçler

  • 5-6 adet patates
Beșamel sosu için materyaller;

  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 2 yemek kaşığı un
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • Çok az muskat rendesi
Üzeri için;

  • 2 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
Patates Graten Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTanımı Yazdır

  1. birinci vakit içinderda patatesleri soyup yıkayalım.
  2. sonrasındasında küçük küçük doğrayalım ve bir tencereye alıp epey az tuz ekleyip hașlayalım.
  3. Hașlanan patatesleri süzüp borcama alalım.
  4. Beșamel sos için bir tavaya tereyağını ekleyip üzerine iki yemek kaşığı unu ekleyip kokusu çıkana kadar kavuralım.
  5. Üzerine sütü karıştırarak ekleyelim.
  6. Kıvam alınca ocaktan alalım.
  7. Üzerine karabiberi ve epey az muskat rendesi ekleyip karıştırın ve borcama patateslerin üzerine eșit bir biçimde gezdirelim .
  8. Son olarak rendelenmiş kaşar peyniri serpelim.
  9. Evvelce ısıtılmış 200 dereceli alt üst ayarda kaşar peyniri eriyip kızarana kadar 15-20 dk pişirelim.
Patates Graten Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst