Netflix Kurucu Ortağı Babasının 'Başarının Kuralları' Notunu Paylaştı, İnternet 'Harika Baba' Diyor

Bilgin

Global Mod
Global Mod
Yorumlar bölümünde kullanıcılar, not için Bay Randolph'un babasını övdü.”

Netflix kurucu ortağı Marc Randolph kısa süre önce X'te (eski adıyla Twitter) 21 yaşındayken babasından aldığı el yazısıyla yazılmış bir notu paylaştı. Bay Randolph, gönderisinde, üniversiteden mezun olduktan sonra babasının kendisine “başarı için yedi kural” verdiğini açıkladı. Babasının onu her zaman kendisinden istenenden %10 daha fazlasını yapması ve hayatta açık fikirli ama şüpheci kalması konusunda nasıl zorladığını yazdı.

Yirmi bir yaşındayken, üniversiteden yeni mezun olmuş ve ilk işime başlamak üzereyken, babam bana el yazısıyla yazılmış bir talimat listesi verdi. “İşte babamın başarı kuralları. Sizden istenilenin en az %10 fazlasını yapın. Hakkında hiçbir şey bilmediğiniz bir şey hakkında asla birine fikrinizi gerçekmiş gibi anlatmayın. Çok dikkatli ve disiplinli olun. Netflix'in kurucu ortağı, “Her zaman, her şekilde kibar ve düşünceli olun” diye yazdı.

Aşağıya bir göz atın:

Yirmi bir yaşındayken, üniversiteden yeni mezun olmuş ve ilk işime başlamak üzereyken, babam bana el yazısıyla yazılmış bir talimat listesi verdi.

İşte babamın başarı için kuralları:

• Sizden istenenin en az %10 fazlasını yapın.

• Asla kimseye fikirlerinizi gerçekmiş gibi sunmayın… pic.twitter.com/JOEIYxctcG

— Marc Randolph (@mbrandolph) 1 Haziran 2024
Bay Randolph, babasının kendisini “yapıcı, ciddi eleştiriye” bağlı kalması ve her zaman kibar ve düşünceli kalması konusunda uyardığını ekledi. “Temellendireceğiniz gerçeklere sahip olduğunuzda karar vermekten korkmayın. Mümkünse ölçün. Açık fikirli olun ama şüpheci olun. Acele edin,” diye yazdı. Orijinali banyo kapısının yanında asılıyken aynı kuralları çocuklarıyla da paylaştığını söyledi.

Bay Randolph bu gönderiyi sadece birkaç gün önce paylaştı. O zamandan beri 67.000'den fazla kez görüntülendi. Yorumlar bölümünde kullanıcılar, not için Bay Randolph'un babasını övdü.

Ayrıca okuyun | “En çok gurur duyduğum şey…”: Netflix kurucu ortağı başarı tanımını açıklıyor

“Ebeveyn lisansı başvurusunda bulunurken çocuklarınıza vermek üzere böyle bir liste oluşturmanın bir kuralı olmalı. Harika baba!” diye yazdı bir kullanıcı. “Harika bir liste! El yazısıyla yazılmış bir notu iletme fikrini seviyorum. Belki çocuklar üniversiteye gittiğinde ben de benzer bir şey yapmak zorunda kalacağım” dedi bir başkası.

Oğluna bu kadar değer veren bir babaya sahip olduğunuz için çok şanslısınız. Onun harika tavsiyeleriyle birleştiğinde kesinlikle daha fazlasına ihtiyacı var. Olması gerektiği kadar yaygın değil. Üçüncüsü, bundan en iyi şekilde yararlandığınıza sevindim, dedi.

“Artık 21 yaşındayım ve annem de bana benzer şeyler öğretti. Akıllı insanlar bugün kitlesel bir ürün gibi görünüyor; Cesaretli, azimli ve hepsinden önemlisi disiplinli insanlar hala nadirdir. Umarım öğretileri hayatım boyunca hatırlayacağım” dedi dördüncüsü.

“Ne liste ama. Sosyal medyanın olumlu tarafı da bu; daha önce göremediğiniz şeyleri görebiliyorsunuz. Ve eğer herkes 2. maddeye uysaydı dünya çok farklı bir yer olurdu. Bir kullanıcı sosyal medyanın da çok daha sessiz olacağını söyledi.

Daha fazla güncel haber için buraya tıklayın