Nefis Patatesli Bezelye Yemeği

Leila

Global Mod
Global Mod
Nefis Patatesli Bezelye Yemeği Tanımı İçin Materyaller

  • 1 adet orta uzunluk soğan
  • Yaklaşık 1 yemek kaşığı kadar kıyma (Tercihen)
  • 3 adet orta uzunluk patates (Küp küp doğranacak)
  • 1-1.5 su bardağı bezelye (Konserve kullandım)
  • 1.5 yemek kaşığı domates salçası
  • Tuz
  • Su
  • Sıvı yağ
Nefis Patatesli Bezelye Yemeği Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTanımı Yazdır

  1. Soğanlarımızı küp küp doğrayıp, sıvı yağda kavuralım.
  2. Kıymamızı da ekleyerek kavurmaya devam edelim.
  3. Çok küçük olmayacak biçimde küp küp doğradığımız patateslerimizi de ekleyelim.
  4. Salçayı ekleyip 1 dakika daha kavuralım. Tuzumuzu ekleyelim.
  5. Bezelyemizi de ekleyip kavurduktan daha sonra üzerini 2 parmak geçecek kadar şu koyalım.
  6. Sıcak şu koyulmasını önermiyorum. Zira patatesleriniz çabuk yumuşayıp pişer ama bezelyeleriniz çığ kalır.
  7. Bezelyeler yumuşayana kadar pişirelim. Afiyet olsun.
Nefis Patatesli Bezelye Yemeği Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst