Mumbai'li patron geç gelen çalışanlara 200 rupi para cezası verdi, sonunda kendisi de 1000 rupi para cezası ödemek zorunda kaldı

Bilgin

Global Mod
Global Mod
Şirketin patronu gecikmelerden dolayı 1000 rupi para cezası ödemek zorunda kaldı. (Temsili görsel)

Dakikliği teşvik etmek ve üretkenliği artırmak için Mumbai'deki Evor Beauty'nin kurucusu Kaushal Shah, çalışanların sabah 9:30'a kadar ofiste olmasını gerektiren yeni bir politika uygulamaya koydu. Geç gelenlere 200 rupi para cezası verildi. Ancak bu politika, Şah'ın gecikmeler nedeniyle 1.000 Rupi para cezasına çarptırılmasıyla beklenmedik bir sonuç doğurdu.

Deneyimlerini sosyal medya platformu X'te paylaşan Şah, politikanın kendisine ters teptiğini esprili bir dille ifade etti. Gönderisi hızla dikkat çekti ve bir organizasyonun en üst seviyelerinde bile dakikliği korumanın zorluklarını vurguladı.

Geç kalırsak 200 rupi para cezası ödemek zorundayız. Bu, bu cezayı ödediğim beşinci sefer.”

Geçen hafta,

Ofiste verimliliği artırmak için,

Herkesin sabah 9:30'da ofiste olması gerektiğine dair katı bir kural koydum (biz sabah 10 ile 11 arasında geliyorduk).

ve geç kalırsak 200 rupi ceza ödeyeceğiz.

Bu bedeli beşinci kez ödüyorum
🫠
pic.twitter.com/4qYi6kTP17

— Kaushal (@_kaushalshah) 19 Haziran 2024
Gönderi viral hale geldi ve sosyal medyada kararın bilgeliği ve politikanın diğer çeşitli yönleri hakkında tartışmalara yol açtı.

Bu nedenle yorum kısmına şunları yazdı: “Bu paylaşımın ardındaki niyetim yanlış anlaşılmış gibi görünüyor. Bu tweet'i kurucular ve liderler için önemli bir prensibi vurgulamak için paylaştım: Çalışanlarınız için bir kural belirlediğinizde, ona ilk uyan siz olmalısınız. Cezanın kendi UPI cüzdanıma ödenmesiyle ilgili endişelerle ilgili olarak, özellikle ekip fonu olarak ayrı bir UPI Lite hesabı oluşturduğumu lütfen unutmayın. Toplanan para, yalnızca takım faaliyetleri ve yemek ve diğer takım etkinlikleri gibi faydalar için kullanılır. Geri bildiriminizi takdir ediyorum ve bunun niyetimi netleştireceğini umuyorum.

Daha fazla güncel haber için buraya tıklayın