Lokum Üzere Etli Nohut Tanımı İçin Malzemeler
Not EkleTarifi Yazdır
- 2 su bardağı nohut
- 250 gram kuş başı doğranmış et
- 1 adet kuru soğan
- 2 diş sarımsak
- 3 – 4 adet yeşil biber
- 1 adet domates
- 1 yemek kaşığı salça
- 4 – 5 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 tatlı kaşığı pul biber
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı kimyon
- 1 çay kaşığı kekik
- Tuz
- Sıcak su
Not EkleTarifi Yazdır
- Öncelikle nohutu düdüklüye koyalım biraz sıcak su koyalım bi 15 dk falan haşlayalım bir taraftan da eti soğan sarımsak biberleri doğrayalım domatesi doğrayalım hazırlayalım.
- Nohut haşlanınca bir süzgece boşaltalım.
- Düdüklüye sıvı yağ koyalım.
- Isınınca eti koyalım kavuralım biraz çabucak sonrasında soğan sarımsak ve biberleri ekleyelim.Biraz daha kavuralım.
- daha sonra domates ekleyelim karıştıralım.
- Salçasını ekleyelim biraz daha kavuralım.
- Baharatlarını ekleyelim karıştıralım.
- Nohutu ekleyelim biraz daha kavuralım.
- sonrasındasında tuzunu ekleyelim.
- 1 lt kadar sıcak su koyalım kapağını kapatalım.
- Pişmeye bırakalım.
- Piştikten daha sonra altını kapatalım.
- Biraz dinlendikten daha sonra sıcak olarak servis yapalım şimdiden afiyet olsun ????????????.