Kuru Fasulye Tanımı İçin Materyaller
Not EkleTanımı Yazdır
- 2 su bardağı kuru fasulye
- 1 tane kuru soğan
- 1 tane küçük uzunluk kapya biber
- 1 tane sivri biber
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- Çay kaşığı ucuyla kimyon
- 1 çay kaşığı kırmızı toz biber
- Damak tadınıza bakılırsa tuzu ve karabiber
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- Pişirmek için kaynamış su
Not EkleTanımı Yazdır
- Bismillahirrahmanirrahim. Öncelikle fasulyeyi yıkayıp geceden tencereye koyup, ıslayalım. Su fasulyenin 2 parmak üstüne geçecek, isteyen içerisine 1 çay kaşığı tuz ve karbonat koyabilir kabuk atmasını engelliyor ben koyuyorum tercih sizin.
- Sabah şişen fasulyeyi ocağa koyun, kaynamaya bırakın. Üzerinde oluşan köpükleri alalım birçok insanı rahatsız eden gazı engellemiş oluruz fasulye bir pişmelik kalınca ocağı kapatıp 1 su bardağı soğuk su koyuyoruz.
- Fasulyeler tabana çöker bu türlü de kabuk atmasını engelleriz. Akabinde yumuşayan fasulyeyi süzelim.
- Sırasıyla soğanı, biberleri küçük küçük doğrayın. Tencereye sıvı yağ döküp materyalleri soteleyelim salçasını baharatlarını ekleyelim rengi çıkınca fasulyeyi ekleyip 1 dakika kavuralım.
- Suyunu tuzunu ekleyip pişmeye bırakalım kaynayınca altını kısıp yavaş yavaş pişirelim suyunu kendi sevdiğiniz biçimde ayarlayın ister kıvamı sulu ister kuru inşallah beğenirsiniz allah’a emanet olun ????