Kuru Fasulye

Leila

Global Mod
Global Mod
Kuru Fasulye Tanımı İçin Materyaller

  • 2 su bardağı kuru fasulye
  • 1 tane kuru soğan
  • 1 tane küçük uzunluk kapya biber
  • 1 tane sivri biber
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • Çay kaşığı ucuyla kimyon
  • 1 çay kaşığı kırmızı toz biber
  • Damak tadınıza bakılırsa tuzu ve karabiber
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • Pişirmek için kaynamış su
Kuru Fasulye Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTanımı Yazdır

  1. Bismillahirrahmanirrahim. Öncelikle fasulyeyi yıkayıp geceden tencereye koyup, ıslayalım. Su fasulyenin 2 parmak üstüne geçecek, isteyen içerisine 1 çay kaşığı tuz ve karbonat koyabilir kabuk atmasını engelliyor ben koyuyorum tercih sizin.
  2. Sabah şişen fasulyeyi ocağa koyun, kaynamaya bırakın. Üzerinde oluşan köpükleri alalım birçok insanı rahatsız eden gazı engellemiş oluruz fasulye bir pişmelik kalınca ocağı kapatıp 1 su bardağı soğuk su koyuyoruz.
  3. Fasulyeler tabana çöker bu türlü de kabuk atmasını engelleriz. Akabinde yumuşayan fasulyeyi süzelim.
  4. Sırasıyla soğanı, biberleri küçük küçük doğrayın. Tencereye sıvı yağ döküp materyalleri soteleyelim salçasını baharatlarını ekleyelim rengi çıkınca fasulyeyi ekleyip 1 dakika kavuralım.
  5. Suyunu tuzunu ekleyip pişmeye bırakalım kaynayınca altını kısıp yavaş yavaş pişirelim suyunu kendi sevdiğiniz biçimde ayarlayın ister kıvamı sulu ister kuru inşallah beğenirsiniz allah’a emanet olun ????
Kuru Fasulye Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst