Kuru Dolma

Leila

Global Mod
Global Mod
Kuru Dolma Tanımı İçin Materyaller

  • Kâfi ölçüde patlıcan kurusu
  • 250 gram kıyma
  • 2 şu bardağı pirinç (Baldo)
  • 2 adet orta uzunluk kuru soğan (Minik minik doğradım)
  • 2 yemek kaşığı tepeleme domates salçası
  • 2 yemek kaşığı tepeleme biber salçası (Ben acı biber salçası kullandım)siz acıyı sevme oranınıza nazaran biber salçasını ayarlayın)
  • Yarım demet maydanoz
  • 1 şu bardağı sıvı yağ (Zeytinyağ kullandım)
  • ️1 tatlı kaşığı karabiber
  • ️1 tatlı kaşığı pulbiber
  • ️1.5 tatlı kaşığı tuz
  • ️1 tatlı kaşığı kırmızı tozbiber
  • ️Yarım tatlı kaşığı isot
  • Pişirme suyunada 1 çay kaşığı sumak ek ettim
Bardak ölçüm 250 ml.


Kuru Dolma Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTanımı Yazdır

  1. Bir tencerede şu kaynatılır kaynamış suyun içine patlıcanlar atılır. 3 yada 4 dakika sonunda patlıcanlar sudan çıkartılıp süzgeçte bekletilir.
  2. İç harcı için yıkanmış pirinç, kıyma, yarım demet maydanoz,2 kuru soğan, karabiber, pul biber, kırmızı toz biber, tuz, isot, domates, salçası, biber salçası. Hepsi bir kapta düzgünce karıştırılıp patlıcanların içleri doldurulur.
  3. İçleri doldurulmuş dolmaları tencereye dizerek ateşe alın. Tencere ateşe alınıp tencereye kaynamış su ek edin (Bu suya 1 çay kaşığı sumak ekledim)
  4. Tencerenin kapağını kapatın ve pişirmeye bırakın. Üzerine dolma taşı kapatın. Şayet yoksa bir tabakta kapatabilirsiniz.
Not: Kaynar şu epey yavaşça görünecek biçimde dokun sebzelerde çok fazla suyunu bırakıyor. Üzer için sarımsaklı yoğurt sıvı yağ kırmızı toz biber.

Kuru Dolma Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst