Kıymalı Karnabahar

Leila

Global Mod
Global Mod
Kıymalı Karnabahar Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 adet orta uzunluk karnabahar
  • 200 gram kıyma
  • 1 adet orta uzunluk soğan
  • 1 büyük adet havuç
  • 1 adet patates
  • 1 yemek kaşığı tereyağ
  • 1 yemek kaşığı zeytinyağ
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 2 su bardağı kaynar su
  • Tuz pulbiber karabiber
Kıymalı Karnabahar Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTarifi Yazdır

  1. Karnabaharı yıkayıp temizleyelim bıçak sayesinde.
  2. Havuçları ve patatesi soyup yıkayıp küp küp doğrayalım.
  3. Soğanı da yıkayıp küp küp doğrayalım.
  4. Diğer yandan tenceremize yağımızı koyup kızdırdıktan daha sonra soğanları koyup pembeleşinceye kadar kavuralım.
  5. Kıymamızı ekleyip kavuralım yeterlice.
  6. Salçasını da koyup kokusu çıkana kadar kavuralım.
  7. Üzerine havuç ve patateslerimizi de ekleyelim.
  8. Onlarla da bir çeşit kavuralım.
  9. En daha sonra karnabaharda ekleyip biraz kavrulunca üzerine baharatlarını ve tuzunu ekledikten daha sonra 2 bardak kaynar suyu döküp kısık ateşte pişirmeye bırakalım.
  10. Yarım saat kadar piştikten daha sonra yemeği denetim edip afiyetle yiyebilirsiniz.
Kıymalı Karnabahar Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst