Kıymalı Karnabahar Tanımı İçin Malzemeler
Not EkleTarifi Yazdır
- 1 adet orta uzunluk karnabahar
- 200 gram kıyma
- 1 adet orta uzunluk soğan
- 1 büyük adet havuç
- 1 adet patates
- 1 yemek kaşığı tereyağ
- 1 yemek kaşığı zeytinyağ
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 2 su bardağı kaynar su
- Tuz pulbiber karabiber
Not EkleTarifi Yazdır
- Karnabaharı yıkayıp temizleyelim bıçak sayesinde.
- Havuçları ve patatesi soyup yıkayıp küp küp doğrayalım.
- Soğanı da yıkayıp küp küp doğrayalım.
- Diğer yandan tenceremize yağımızı koyup kızdırdıktan daha sonra soğanları koyup pembeleşinceye kadar kavuralım.
- Kıymamızı ekleyip kavuralım yeterlice.
- Salçasını da koyup kokusu çıkana kadar kavuralım.
- Üzerine havuç ve patateslerimizi de ekleyelim.
- Onlarla da bir çeşit kavuralım.
- En daha sonra karnabaharda ekleyip biraz kavrulunca üzerine baharatlarını ve tuzunu ekledikten daha sonra 2 bardak kaynar suyu döküp kısık ateşte pişirmeye bırakalım.
- Yarım saat kadar piştikten daha sonra yemeği denetim edip afiyetle yiyebilirsiniz.