Kış Mevsimin En Vazgeçilmez Lezzeti Zeytinyağlı Pırasa Tanımı

Leila

Global Mod
Global Mod
Kış Mevsimin En Vazgeçilmez Lezzeti Zeytinyağlı Pırasa Tanımı İçin Materyaller

  • 1/2 (yarım) (Yarım) kg pırasa orta kalınlıkta olmalı
  • 2 adet orta uzunluk havuç
  • 1 adet orta uzunluk soğan
  • 1 adet portakal
  • Kâfi ölçüde zeytinyağı ve tuz
  • 1.5 su bardağı su
Kış Mevsimin En Vazgeçilmez Lezzeti Zeytinyağlı Pırasa Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTanımı Yazdır

  1. Öncelikle kâfi ölçüde zeytinyağımızı tenceremize alıyoruz.
  2. Üzerine yarım ay biçiminde doğramış olduğumuz soğan ve havuçlarımızı ek edip, orta ateşte havuçlarımız o hoş rengini zeytinyağı ile birleştirene kadar kavuruyoruz. Yaklaşık olarak bu kavurma süreci 4 dakika kadar sürüyor.
  3. Akabinde verev olarak doğradığımız pırasalarımızı ek ediyoruz kısık ateşte orta ara karıştırarak ön pişirme sürecini yapıyoruz.
  4. Üzerine 1 adet portakal suyunu ve denetimli olarak 1. 5-2 bardak aralığındaki sıcak suyumuzu ek ediyoruz kaynamaya başlayınca kısık ateşte sebzelerimiz yumuşayıncaya kadar 15 dakika üzere müddet ortasında pişirme sürecini tamamlıyoruz.
  5. Sebzelerin ortasında barındırdığı tuzu olduğundan dolayı tüm zerzevat yemeklerine ateşten aldıktan daha sonra damak tadına bakılırsa tuz ek ederim ayrıyeten bu süreci yapmamın bir öteki niçini sebzeler pişme esnasında daha canlı kalmaktadır.
  6. Tüm bu süreçler bittikten daha sonra bu güzel yemeğimiz ikrama hazırdır. Vitamin deposu olan bu güzel yemek denemek isteyen hoş kalplere şifa olsun. Afiyetler olsun efendim ????????
Kış Mevsimin En Vazgeçilmez Lezzeti Zeytinyağlı Pırasa Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst