Kırmızı Mercimekli Ispanak Yemeği Tanımı İçin Malzemeler
Not EkleTarifi Yazdır
- 2 demet ıspanak
- Yarım çay bardağı kırmızı mercimek
- 1 adet soğan
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1 yemek kaşığı biber salçası
- 2 su bardağı sıcak su
- Tuz
- Baharat
Not EkleTarifi Yazdır
- Ispanaklar yıkayıp doğrayalım. çabucak sonrasında soğanımızı doğrayıp, yağ eklediğimiz tenceremize alıp pembeleşene kadar kavuralım.
- Kavrulan salçaya domates salçası ve biber salçasını ekleyip biraz daha kavurup ıspanağı ekliyoruz.
- Ispanaklar ölünceye kadar kavurup yıkamış olduğumuz kırmızı mercimeği ekliyoruz.
- Suyunu tuzunu baharatını da ekleyip suyunun yavaşça çekmesini bekliyoruz. Suyu çekince altını kapatıp, yoğurt eşliğinde servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.