Karnıbahar Şinitzel Tanımı İçin Materyaller
Not EkleTanımı Yazdır
- 1 çiçek karnabahar
- 1 kase galeta unu
- 1 yumurta
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı toz kırmızı biber
- 1 çay kaşığı karabiber
Not EkleTanımı Yazdır
- Karnıbaharlar dikine dilimlenir.
- Yumurta akı bir kasede çırpılır.
- Başka bir kaba ise galeta unu ve baharatlar alınıp karıştırılır.
- Fırın 180 dereceye alınıp ısıtılır.
- Karnıbahar evvel yumurtaya batırılıp daha sonra galeta unlu karışıma bulanır ve yağlı kağıt serili tepsiye dizilir.
- 25-30 dk 180 derece öncesinden ısıtılmış dırında pişirilir.
- Yoğurtla sıcak tüketilir, afiyet olsun.