Kadınların IIT'lilere yönelik yaklaşımı viral oldu ve tartışmalara yol açtı

Bilgin

Global Mod
Global Mod
Bir kadının HTE mezunlarına yönelik açık sözlü eleştirisi ve onları “dayanılmaz” olarak nitelendirmesi, sosyal medyada tartışmaya yol açtı. Çevrimiçi gönderisi çeşitli tepkilere yol açtı; bazı kişiler onun değerlendirmesine katılırken diğerleri Hindistan'ın prestijli mühendislik kurumlarının mezunlarının itibarını hararetle savundu.

Bir gönderide aşırı bir elitizm havası yaymıyor ve kendilerini sürekli kibirli, küçümseyen pislikler olarak ön plana çıkarıyor.

Tanıştığım her vatandaş özüne göre çekilmez. Genelleme yapmaktan nefret ediyorum ama henüz son derece elitist olan ve kendini sürekli bir kaide üzerine koyan tek bir (1) normal Iitialı (özellikle Kademe 1 Iitler, üst dallar) görmedim. Başkalarını son derece küçümseyen kibirli pislikler.

– Bedardi Raja (@curdricelover) 25 Ocak 2025
Onun açık eleştirisi sosyal medyada benzer deneyimleri paylaşan birçok kişide yankı buldu. Bir yorumcu şunu paylaştı: “Ofisimde, sıradan bir mühendislik fakültesi mezununa kendisinden üç odacık uzakta bir işe atandığı için İK departmanına resmi şikayette bulunan bir IIT AIR 92 vardı. Şikayeti mi? Böyle bir rütbeye ulaştıktan sonra bunu yaptığını hissetti: “Sıradan bir mezunun yanında oturmayı hak etmiyorum.”

Başka bir kullanıcı şöyle yazdı: “Doktoramı HTE'den yaptım. Eşim AIR 600. Uzun zaman önce IIIT'ye gittiğimizi bile unuttuk. Kesinlikle tüm IIT'liler değil. Başka bir kullanıcı “Yanlış insanlarla tanıştın” diye yazdı.

“IIT'li olmayan biri olarak her gün 15'ten fazla IIT'liyle çalışıyorum. Alçakgönüllü, çalışkan, yetenekli ve hiçbir tavır problemi olmayan, pislik gibi davranmıyorlar. Genelleme yapmayacağım. Üçüncü kullanıcı, onların girdilere açık olduklarını, “problem çözücü olduklarını ve anlamsızca oyalanmadıklarını” vurguladı.

“Doğru. Tanıştıklarımın startuplara ve hatta genel olarak hayata karşı arkaik bir tavrı var. 20'li yaşlarındalar ama 60'lı yaşlarında gibi görünüyorlar” dedi başka bir kullanıcı.