Kadın, Çin’in tek çocuk politikası altında annesinin yürek burkan hikayesini paylaşıyor

Bilgin

Global Mod
Global Mod
Politika Temmuz 2021’de iptal edilmiş olsa da, birçok kafada hala aynı dehşet var.


Çin, nüfus artışını kontrol altına almak için 1980’lerde tek çocuk politikasını uygulamaya koydu. Kural, çiftleri tek çocuk sahibi olmakla sınırladı ve hükümet yıllarca bunun ülkenin ekonomik refahına önemli bir katkı yaptığını iddia etti. Anne ve babanın birden fazla çocuğu olduğu ortaya çıkarsa, memurlar, devlet çalışanları ve üniversite çalışanları işlerini kaybedebilir. Yönerge aynı zamanda, ebeveynler para cezası ödemediği sürece ikinci çocukların Çin’in ulusal hanehalkı sistemine kaydedilemeyeceği anlamına geliyordu, bu da onları yasal olarak yok kılıyor ve sağlık ve eğitim gibi sosyal hizmetlere erişimlerini engelliyordu. Politika Temmuz 2021’de iptal edilmiş olsa da, birçok kafada hala aynı dehşet var.

Geçenlerde bir kadın, yönerge nedeniyle iki aylık kızını akrabasının evine göndermek zorunda kalan annesinin yürek burkan hikayesini paylaşmak için Twitter’a gitti.

doktor İngiltere’deki Durham Üniversitesi’nde Uluslararası İlişkiler Yardımcı Doçenti Chenchen Zhang, bir tweet’te şunları söyledi: “Bu günlük girişi, annem tarafından 34 yıl önce 2 aylık kızını (kız kardeşim) My House’a götürdüğü gün yazmıştı. büyükannenin tek çocuk politikası. Kendim anne olana kadar kalp kırıklığının boyutunu asla tam olarak anlamadım. Okuduğumda asla ağlamayacağım.

bu günlük girişi annem tarafından 34 yıl önce 2 aylık kızını (kız kardeşimi) büyükannemin tek çocuk sigortası için gönderdiği gün yazmıştı.
Kendim anne olana kadar kalp kırıklığının boyutunu asla tam olarak anlamadım. Okuduğumda asla ağlamayacağım. pic.twitter.com/OS3dY2tl6X

— Chenchen Zhang
🤦🏻‍♀️
(@chenchenzh) 28 Mart 2023
Günlüğünden kesitler paylaşan kadın, annesinin ikinci çocuğu ayrılmadan önce “bir kez daha – hayatında son kez” emzirdiğini sözlerine ekledi. “Ben (o zaman bir buçuk yıl) atmosferi hissettim ve onunla ağladım” dedi.

doktor Chenchen, kız kardeşinin beş ya da altı yaşlarındayken onlara geri döndüğünü söyledi. “Ama bunun sonsuza dek acıttığını biliyorum,” diye ekledi.

“İkinci sayfa 30 yılı aşkın bir süre öncesinin gözyaşlarıyla lekelenmiş. Aileminki, diğer birçok (milyonlarca) ve daha kötü yürek burkan hikayeden sadece biri. OCP’nin travmalarını anmak için (umarım) bir müze olacaksa, annemin günlüğü orada tutulabilir.”

Paylaşımından bu yana paylaşımı üç binin üzerinde beğeni ve üç binin üzerinde yorum aldı.

Bir kullanıcı şu yorumu yaptı: “Böyle bir politikanın trajedisi, yalnızca demografik değişimin daha düşük doğum oranlarına yol açtığı gerçeğiyle birleşiyor. Nesiller “artık bebek yok” diye travma geçirdi ve şimdi nesiller “şimdi bebek yaparak” travma geçirdiği söyleniyor.

Başka bir kişi, “Sadece paylaşıyoruz çünkü dünyanın her yerinde acı var ve bunu hepimizin bilmesi gerekiyor, yoksa kendimiz asla daha iyiye doğru değişmeyeceğiz,” yorumunu yaptı.

Üçüncü bir kişi, “Bunu hayal bile edemiyorum,” diye ekledi.

“Hindistan’daki bazı insanlar, Çin’in tek çocuk politikasının yol açtığı yürek burkan trajedilerden habersiz ve Hindistan’ın da aynısını yapması gerektiğini düşünüyor. Ayrıca, çoğu kişi Hindistan’ın artık bir ‘nüfus patlaması’ yaşamadığını ve doğurganlığın yalnızca ikame oranında olduğunu bilmiyor” dedi.

Kendi hikayesini paylaşan bir kullanıcı tweet attı: “Ailemin üçüncü çocuğuydum. Neyse ki gönderilmedim ama para cezası ailemi yoksullaştırdı. Çin’deki her ailenin ÇKP’nin insanlık dışı tek çocuk politikasının bir sonucu olarak şiddet ve taciz geçmişi vardır ve bunun travmatik etkileri bugün hala şiddetli bir şekilde hissedilmektedir.”

Daha fazla trend haber için buraya tıklayın
 
Üst