Japonya'nın yüksek nezaket ve müşteri hizmetleri standartları viral trafik Habersunda sergileniyor

Bilgin

Global Mod
Global Mod
Klipte bazı kişilerin trafiği rahatlıkla idare ettiğini görebilirsiniz.

Japonya'da olağanüstü trafik yönetimini gösteren bir Haber İnternet'in dikkatini çekti. Bir sosyal medya platformunda paylaşılan klip, insanların trafiği zahmetsizce yönlendirdiğini gösteriyor. Bir adam sokağa giriyor ve bir şeritteki arabaları durduruyor, diğerleri de diğer şeritteki araçların geçmesine izin veriyor. Araçlarını durdurdukları için şükranlarını ifade eden sürücülerin önünde eğilerek selam vermesi dikkat çekiyor. Bu saygı eylemi internette büyük tepki gördü.

Video hızla internette yayıldı ve birçok kişi Japonya'nın disiplin ve saygı kültürünü övdü. Yorumlar, kullanıcıların Japonya'nın yüksek nezaket ve müşteri hizmetleri standartlarına hayran kalmasıyla birlikte yağdı. Video etkileyici bir şekilde 23,3 milyon görüntüleme aldı. Paylaşıma çok sayıda sosyal medya kullanıcısı yorum yaptı.

Video, “Japonya'daki müşteri hizmetleri düzeyi” başlığıyla paylaşıldı.

🇯🇵
Japonya'nın saygısı ve disiplini eşsiz olabilir…pic.twitter.com/vB5SU8P9xK

— Mutlu Anlar (@moment_mirthful) 10 Mayıs 2024
“Bu onu anlatmaya bile yetmez. Japonya'ya seyahat ettim ve Kyoto'ya vardığımda otelimin ne olduğunu merak ettim ama değildi. Benimki birkaç blok ötedeydi. Bir kullanıcı beni şaşırtarak, “Bu otelden bir kişi valizimi ta başka bir otele taşırken ben de ona Japonya'da saygıya gerek olmadığını anlatmaya çalışıyordum” yorumunu yaptı.

“Japonya en iyisidir. Nezaket ve saygı kıskanılacak kadar güzel. Başka bir kullanıcı, şu anda içinde bulunduğumuz Amerikan kabalığı ve bencilliği yerine kibar bir topluma dönmeyi arzu ediyorum” diye yazdı.

Japonya'nın disiplinini öne çıkaran tek örnek bu değil. İnsanların metro merdivenlerinde koridorlarda düzgün bir şekilde yürüdüğünü ve kurallara uyduğunu gösteren bir Haber daha ortaya çıktı.

Japonya'nın temizlik, geri dönüşüm ve sosyal normlara bağlılık konusundaki itibarı, saygı ve disiplin imajına katkıda bulunuyor. Bu tür örnekler, Japon kültürüne derinden kök salmış değerlerin hatırlatıcısıdır.

Daha fazla trend haber için buraya tıklayın