İşte ailenizle Şükran Günü'nü nasıl kutlayacağınız

Bilgin

Global Mod
Global Mod
Lohri 2024: Bu yıl Lohri 14 Ocak Pazar günü kutlanacak. (Temsili görsel)


Lohri, Hindistan'ın kuzeyindeki bazı bölgelerde, özellikle Pencap'ta ve komşu eyaletlerde hasat mevsiminin başlangıcını kutlamak için kutlanır. Festival bu yıl 14 Ocak Pazar gününe denk geliyor. Lohri öncelikle bir Pencap festivali olsa da, kış gündönümünü takip eden uzun günleri karşılamak için ülke çapında şenlik ateşleri yakan ve dans eden birçok insan tarafından kutlanıyor. Yakın zamanda düğünün veya doğumun gerçekleştiği evlerde kutlamalar çok özeldir. pekmez gibi yiyecekler, Gaçak Ve yeniden yazmak Yer fıstığı, patlamış mısır vb. gibi Lohri'nin merkezinde yer alır değin.

Lohri, insanları bir araya getirmek, neşeyi yaymak ve hasat mevsimini kutlamak için bir fırsat olarak hizmet ediyor. Aynı zamanda Güneş tanrısını veya Lohri Tanrıçasını anma günüdür. Lohri sırasında tanrılara sunulması zorunlu olan prasad olarak beş ana öğe şunlardır: değin veya susam ve ondan yapılan ürünler, gajak veya fıstık ve jaggery'den yapılan tatlılar, Moongfali veya fıstık ve Phuliya veya patlamış mısır.

Lohri nasıl kutlanır


Şenlik ateşleri Lohri'nin merkezinde yer alır ve kutlamalar onun etrafında döner, soğuk kış gecelerinde sıcaklık ve mutluluk sağlar. fıstık gibi davranır, gajakpatlamış mısır ve rewari dağıtılır ve bunlar daha sonra ateş tanrısına kurban edilir. İnsanların şarkı söylediği, dans ettiği ve geleneksel Lohri şarkılarıyla etkileşime girdiği özel programlar düzenleniyor. Erkekler ve kadınlar bunu yapıyor joomer, Bhangra, kikliVe gidha festivali kutlamak için. Yemek yeme geleneği de var”pilav kadar” Lohri'de. Jaggery, pirinç ve susamdan yapılır.

Bu günde insanlar da uçurtma uçuruyor ve gökyüzü rengarenk uçurtmalarla noktalanıyor:TukkalChhajeşit“Mutlu Lohri” ve “Yeni Yılınız Kutlu Olsun” mesajlarının yer aldığı farklı boyut ve şekillerde.

Lohri dua etmek ve minnettarlığı ifade etmekle ilgilidir Agni (ateş) ve zengin hasat için güneş tanrısı. Pencap'ta yetiştirilen ana ürün, ekim ayındaki yağışlı mevsimden sonra ekilen ve mart veya nisan aylarında hasat edilen buğdaydır. Lohri ve Makar Sankranti civarında buğday olgunlaşmaya başlıyor ve bereketli bir hasat sabırsızlıkla bekleyen çiftçilere umut veriyor. Festival, zengin ve fakir insanları bir araya getirmesi nedeniyle sosyal açıdan da büyük önem taşıyor.

Daha fazla trend haber için buraya tıklayın
 
Üst