Fırında Kıymalı Kabak

Leila

Global Mod
Global Mod
Fırında Kıymalı Kabak Tanımı İçin Gereçler

  • 4 küçük kabak
İç:

  • 250 gram kadar kıyma
  • 1 adet soğan
  • 1 adet kırmızıbiber
  • 1 adet domates
  • 3-4 yemek kaşığı zeytinyağı
  • Tuz
  • Karabiber
  • Pul biber
Üzeri için:

  • 1 su bardağı kadar rendelenmiş kaşar peyniri
Fırında Kıymalı Kabak Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTanımı Yazdır

  1. Yıkanan kabaklar alacalı soyulur ve ortadan ikiye kesilir.
  2. Tuz eklediğimiz kaynayan suda yumuşayana kadar pişirilir.
  3. Bu ortada iç gereci için tencereye alınan zeytinyağında sırayla kıyma, soğan ve kırmızıbiber güzelce kavrulur.
  4. Kabuğunu soyup rendelediğimiz domates eklenir.
  5. Tuz, karabiber ve pul biber serptikten daha sonra kısık ateşte birkaç dakika pişirilir.
  6. Kabakların pişip pişmediği çatal batırarak denetim edildikten daha sonra fırın kabına alınır, içi kaşıkla boşaltılır; kabağın pişme suyundan 1/2 su bardağı kadar fırın kabına dökülür.
  7. Kıymalı iç materyali kabaklara hisse edilir.
  8. Üzerine rendelenmiş kaşar peyniri serpilir ve 180 derecede ısınmış fırında kaşar peyniri kızarana kadar pişirilir, sıcak sıcak servis edilir.Afiyet olsun.
Fırında Kıymalı Kabak Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst