Fırın Poşetinde Tavuk

Leila

Global Mod
Global Mod
Fırın Poşetinde Tavuk Tanımı İçin Gereçler

  • 1 adet bütün tavuk
  • 4 adet patates
  • 2 adet uzunluk havuç
Sosu için;

  • 1 çay bardağı su
  • 1 çay bardağı yarım sıvı yağ
  • 3 diş sarımsak
  • 1 tatlı kaşığı pul biber
  • 1 tatlı kaşığı kekik
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 tatlı kaşığı tuz
Fırın poşeti için;

  • 1 adet fırın poşeti
Fırın Poşetinde Tavuk Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTanımı Yazdır

  1. Patatesleri ve havucu doğruyoruz. Suda bekletiyoruz.
  2. Tavuğu yıkıyoruz.
  3. Hepsini süzdürüp bir kaba alıyoruz.
  4. Ayrıyeten bir kapta sos için su, sıvı yağ, pul biber, kekik, tuz, karabiber ve rendelenmiş sarımsağı yeterlice karıştırıyoruz.
  5. Sosu tavukların olduğu kaba alıp güzelce harmanlıyoruz ve yarım saat dinlendiriyoruz.
  6. Fırın poşetine hepsini doldurup bıçakla poşette 3-4 delik açıyoruz.
  7. Fırında 190 derecede 1 saat pişiriyoruz. Afiyet olsun.
Fırın Poşetinde Tavuk Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst