En Uygun Bulut Oyun Hizmetleri 2022: Oyunun Geleceği

Bilgin

Global Mod
Global Mod
Birden fazla vakit, beşerler oyun dünyasının ilerleyen senelerda daha ne kadar gelişebileceğini merak ediyor ve birbirlerine soruyorlar.

yıllar evvel, birinci vakit içinderda 2D grafiklerden üç boyutlu’ye geçiş oldu, akabinde oyunun içine daha fazla dahil olmamıza imkan tanıyan sanal gerçeklik teknolojisiyle tanıştık.

Oyun oynamanın, vaat ettiği tecrübesi tam olarak gerçekleştirmek ve sunmak için fazlaca fazla süreç ve grafik gücü gerektiren durumlar var ve bu uzun vakittir bilinen bir gerçek.

Tüm bu meselelere önerilen tahlil ise Bulut Oyun Hizmetleri. sıradan, kolay ve kıymetli ölçüde daha az güce gereksinim duyan bulut oyunları oynamak için, sadece PS5’lerinize ve RTX PC’lerinize eşit bir performans ile oynamak için yalnızca uygun bir internet suratına gereksiniminiz var.

Bu değişen teknolojinin gelişmesi ile birlikte şirketler farklı özelliklere ve imkanlara sahip kendi bulut oyun hizmetlerini piyasaya sürmeye devam ediyor.

Pekala tüm bunlar, verdiğiniz paraya ve harcadığınız vakte bedel mi?

Gelin daima bir arada bunlar hakkında konuşalım.

İşte en yeterli bulut oyun hizmetleri;

1. Amazon Luna




Artıları


  • Ekonomik satın alma planları
  • 4K özelliği
  • Geniş oyun kütüphanesi
Eksileri

  • Tutarsız
  • Oyun kaydetme özelliği yok
  • Ortalama kalitedeki kontrolör
Amazon, Luna oyun akış hizmetiyle oyun ve cümbüş dünyasında yeni bir çağı başlatmayı umuyor.

Birçok görüntü oyunu geliştiricisi bir hizmet olarak oyun çağına yanlışsız ilerlediğinden, Amazon, yeni kuşak oyunların vaatlerini sorun olmadan yerine getirmek için güvenilirlik ve marka bedelinden yararlanabilir.

Olağan plan, iki aygıta kadar akış, GRID ve Control üzere en yeni oyunlarda 1080p 60fps performans ve yaklaşan 4K ile PC, Mac, Fire TV yahut taşınabilir aygıtınızda oynatma yeteneği sunar.

Piyasadaki en uygun fiyatlı planlardan biri olan Luna, şu anda size epey sayıda farklı yayıncıdan epey sayıda farklı cinse yayılan fazlaca çeşitli AAA ve bağımsız oyunları gösteren 100’den çok oyunun bir listesini sunuyor.

Luna’nın klasik bulut oyun ikileminden mahrum kendi eksiklikleri var.

Her şeydilk evvel, genel performans yeterli olsa da, ekranınız doluysa ve bilhassa bir taşınabilir aygıtta diğer süreçler yapıyorsanız, oturumunuz boyunca kıymetli düşüşler nazaranbilirsiniz. İkincisi, Luna şimdilik size oynadığınız oyunları kaydetme imkanı sunmuyor.

2. PlayStation Now




Artıları


  • Şahane fiyatlar
  • Yıldız oyun kütüphanesi
  • PS4 seviyesinde performans
Eksileri

  • Asgarî arayüz
  • Toplumsal etkileşim yok
  • Sonlu erişilebilirlik ve kullanılabilirlik
Teknolojik alanda inovasyon kelam konusu olduğunda geride bırakılacak şirketlerden biri olmayan Sony, platformlarında kullanıcılara bulut tabanlı bir oyun hizmeti sağlamak için PlayStation Now’u piyasaya sürmüştür.
Sony uzun müddettir işin ortasında olduğu için, boyut olarak hayli daha büyük ve aslına bakarsan kendi başına birden fazla üçüncü taraf oyun kitaplığından daha büyük olan bir birinci taraf oyun kitaplığıyla pek başarılı.
Bu niçinle, içerik kısmında Sony katiyetle vaktiniz ve paranız için kuvvetli bir rekabet sağlıyor.
Hepimizin bildiği ve sevdiği DualShock 5 denetleyicisi hala şimdiye kadar yapılmış en yeterli denetleyicilerden biridir.

Ekonomik özellikler bir yana, burada gezegendeki en büyük ve en güzel görüntü oyunu kitaplıklarından birine, çeşitli çeşitler ve kaliteye sahip olacak olmanız haricinde söylenecek fazla bir şey yok.

bir daha, genel performans burada yeterli ve bir PS4’ünkine eşit, lakin bu büyük ölçüde ilişkinize bağlı.

1080p 60fps çıkış istiyorsanız, daha evvel de belirttiğimiz üzere 5Ghz modeminizin olması gerekiyor.

3. Microsoft xCloud




Artıları


  • Harika fiyatlandırma; Pazar başkanı
  • Çoklu platform yetenekleri
  • Tüm Xbox kitaplığı emrinizde
Eksileri

  • Hudutlu erişilebilirlik
  • Şu an için yeni oyun yok
Alışılmış ki, Sony nereye giderse gitsin, Xbox paranız ve ilginiz için rekabet etmek zorunda.

Ve olay yerine geç gelen Microsoft, Xbox Game Pass Ultimate ile bir hizmet cümbüş modu olarak oyun oynamaya gelince, onu neredeyse ringin dışına çıkardı.

Satış noktaları sadece Microsoft’un birinci taraf ve ekseriyetle büyük üçüncü taraf kitaplıklarına erişim sağlamak değil, beraberinde Amerikan devinin yakın vakitte Bethesda’yı satın almasıyla iletmek istediği bir ileti var; size makul bir fiyata akıllara sakinlik veren bir oyun hizmeti sunmak istiyorlar.

Xbox ekosistemi bir PC ile eksiksiz bir ahenk ortasındadır ve oyun oturumunuzu telefonunuza taşımanız gerektiğini düşünüyorsanız, bir Android yahut iOS aygıtı ile eksiksiz bir biçimde senkronize etme yeteneğine sahiptir.
İlişkinize bağlı olarak, önemli oyunlar oynayabilir ve taşınabilir olarak da bu hizmetten yararlanabilirsiniz.

4. NVIDIA GeForce Now




Artıları


  • Ücretsiz/istikrarlı fiyatlandırma için kullanılabilir
  • RTX dayanağı
Eksileri

  • Şimdilik yalnızca PC için mevcut
  • Berbat pazarlama
Şaşırtan olmayan bir biçimde, grafik kartı pazarının yarısından fazlasına sahip olan GPU üreticisinin kendine ilişkin bir oyun akışı var.

Sahiden, bu fotogerçekçi görselleri elde etmelerine yardımcı olmak için NVIDIA teknolojisini kullanan geliştiricilerin sayısı, dikkatlice bakıldığında şaşırtıcıdır ve bu, devasa şirketin atması gereken bir adımdır.

Başlangıç olarak GeForce Now, NVIDIA’nın ShadowPlay ve GeForce Experience üzere öbür hizmetlerine fazlaca benziyor ; Açıkça tanımlanmış tecrübeler sağlamayı amaçlayan sıradan, anlaşılır ve açıkça tanımlanmış hizmetler.

GeForce Now’ın çalışma biçimi oyun akış servisleri için hiç de klâsik değil. Sahip olduğunuzu doğrulayabileceği mevcut oyun kitaplığından yararlanır ve akabinde taşınabilir aygıtınızda oynamanız için bunlara bulut erişimi sağlamaya devam eder.

Doğal ki, bu, birtakım daha büyük ve daha uygun oyunculara kıyasla sonlu kullanılabilirlik ve büyük ölçüde azaltılmış bir oyun kütüphanesi kasveti ile bir arada geliyor.

Kâfi vakit verildiğinde GeForce Now, hesaba katılması gereken bir güç olabilir.

5. Google Stadia




Artıları


  • Daima genişleyen kitaplık
  • Konsol sunumu
  • 4K takviyesi
Eksileri

  • Fonksiyonel lakin standart altı kontrolör
  • Sonlu erişilebilirlik
  • Ekosisteme girmek nispeten daha değerli
Google bir bulut oyun hizmetini duyurduğunda, yaptıkları yol, her şeyin nereye gittiğini ve sanayinin nereye gittiğini görmek için yürüttükleri kullanılıp atılan bir deney üzere görünüyordu.

Piyasaya sürüldüğü günden bu yana çok başarılı işlere imza atan Stadia, kendisini bu alanda gelecek en büyük ve başarılı platformlardan biri olarak kabul ettirdi.
Stadia, bir oyun konsoluna yüksek fiyatlar ayırmak istemeyen yahut hareket halindeyken muhtaçlık duydukları her yerde oyun tecrübesi yaşamak isteyen oyuncular için kusursuz bir seçimdir.

Stadia’nın performansı doğal olarak internet temasınızın performansına bağlı olacaktır, bu niçinle tam tecrübenin keyfini çıkarmak için muhtemelen servis sağlayıcınızla bir yahut iki sefer konuşmak isteyeceksiniz.

Daima genişleyen bir kütüphane ve ekonomik fiyatlandırma ile, Stadia’yı dürüstçe, listemizdeki kimilerinin üzerinde kusursuz bir seçenek olarak öneriyoruz.


6. Vortex




Artıları


  • En güzel taşınabilir akış tecrübesi
  • Kimi fiyatsız premium oyunlar
  • Rekabetçi fiyat
Eksileri

  • Fiyatsız deneme yok
  • Birden fazla oyun için gereken oyun lisansları
  • PC/Tarayıcıda kullanması güç
Şimdiye kadar seçeneklerimizin birden fazla evvelinde kurulmuş şirketlerden oluşuyordu; Microsoft, Sony Google vb.

Rekabete girmeye çalışan birtakım küçük şirketler var. Vortex Gaming, bunlardan biri.

Her bulut oyun hizmeti eşsiz bir satış noktasına sahip olma eğilimindedir.

Bu, bilhassa pazar hissesi kazanmaya çalışan küçük şirketler için geçerlidir. Uygulamalı testlerde, Vortex’in bilhassa taşınabilir oyuncular içinde kullanım kolaylığını hedeflediği ortaya çıkıyor.

Bu yaklaşım mantıklı. Tüketiciler riskten kaçınma eğilimindedir ve yeni teknolojiden basitçe korkarlar. Pekala Vortex, hizmetinin kullanmasını kolaylaştırmada başarılı mı?

Kısmen.

Taşınabilir uygulama bir hayaldir. Anında düğmeleri basitçe atayabilir ve gereksiniminiz olan menülere erişebilirsiniz. Fakat masaüstü ve tarayıcı sürümleri farklı bir öykü.

Düğmeleri bir daha eşlemek sıkıntı olabilir ve kimi vakit bunu yapmak, oynadığınız sistemle çakışabilir.

şüphesiz bir oyun akışı hizmeti, sırf oynayabileceğiniz oyunlar kadar düzgündür. Vortex ile bu, büyük ölçüde hangi aboneliği seçtiğinize bağlıdır.

Temel plan şu anda oynayabileceğiniz 76 oyunun bir listesine sahiptir. Geforce Now’a hayli benzeri, bu oyunların birçoklarını oynayabilmek için kendi lisansınıza gereksiniminiz olacak. Lisans gerektirmeyenlerin birçok çevrimiçi oyun oynamak için fiyatsızdır.
 
Üst