Ekşili Kuru Bamya Yemeği Tanımı İçin Malzemeler
Not EkleTarifi Yazdır
- 400 g dana eti
- 500 g kuru bamya ( haşladıktan daha sonra 500g çıktı)
- 1.5 su bardağı nohut
- 1 adet soğan
- 3-4 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 tatlı kaşığı biber salçası
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 2 iri tane limon tuzu yahut limon
- Karabiber
- Tuz
- Yeteri kadar sıvı yağ
- Nane
Not EkleTarifi Yazdır
- Bamyaları 10 dakika haşlayalım ve süzelim. Etleri küçük doğrayıp sıvı yağda suyunu salıp geri çekene kadar kavuralım, yavaşça kalın kıyılmış soğanı ekleyip kavurun. Salçaları ekleyip karıştırın ve 5 bardak sıcak su ek edin.
- Kaynamaya başlayınca tuz, karabiber, limon tuzu, bamya ve nohudu ekleyip, kapağı kapalı pişirelim, yaklaşık 20 dakika. Gerekirse su ek edelim.
- Sıvıyağı ısıtıp naneyi ekleyip bamyanın üzerine gezdirin. Bol limon sıkarak afiyetle tüketebilirsiniz