Çocukların Bile Severek Yediği Patlıcan Graten Tanımı İçin Malzemeler
Not EkleTarifi Yazdır
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 adet soğan
- 5 adet domates
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı şeker
- 3-4 adet patlıcan
- Kaşar peyniri
Not EkleTarifi Yazdır
- Tencereye yahut geniş bir tavaya sıvı yağını alıyoruz.
- Üzerine doğranmış soğanı ek edip, kavuruyoruz.
- Kabuklarını soyup doğradığımız domatesi, şekeri, karabiberi ve tuzu ekleyip pişmeye bırakıyoruz.
- Ufak doğrayıp, tuzlu suda beklettiğimiz patlıcanı ek edip kısık ateşte 30 dakika pişiriyoruz.
- sonrasındasında yemeğimizi fırın kabına boşaltarak üzerine dilimlenmiş kaşar peyniri yerleştiriyoruz.
- 200 °c fırında peynirler eriyip, kızarıncaya kadar pişiriyoruz.