Çinli öğrenci her hafta aşk için Çin ve Avustralya arasında gidip geliyor – İnternet şok oldu

Bilgin

Global Mod
Global Mod
Avustralya'da okuyan Çinli bir adam, aşka olan olağanüstü bağlılığıyla internetin dikkatini çekti. 28 yaşındaki Xu Guangli, üç ay boyunca her hafta Çin'in Shandong eyaletindeki evi ile sanat yönetimi alanında yüksek lisansını tamamladığı Melbourne, Avustralya'daki RMIT Üniversitesi arasında gidip geldi.

Ağustos'tan Ekim'e kadar Xu, Avustralya'daki eğitimini tamamladıktan sonra Çin'e dönen kız arkadaşıyla vakit geçirirken haftalık bir derse katılmak için 11 haftalık bir gezi yaptı.

Her dönüş yolculuğu üç gününü alıyordu. Xu'nun yolculuğu sabah 7'de memleketi Dezhou'da başladı ve buradan uçağa yetişmek için Jinan'a gitti. Bir molanın ardından ertesi gün dersler için Melbourne'a geldi ve üçüncü gün eve döndü.

Xu, Dazhong Daily'ye “Bu benim son dönemimdi ve mezuniyet koşullarını tamamlamak için yalnızca bir kursa ihtiyacım vardı” dedi. “Daha da önemlisi, kız arkadaşım Çin'e dönmüştü ve Melbourne'de yalnız yaşamak yalnızlıktı.”

Sekiz yıldır Avustralya'da eğitim gören Xu, South China Morning Post'a verdiği demeçte, kararının aynı zamanda Çin'deki ev içi çalışma ortamını deneyimlemesine olanak sağladığını ve bunun gelecekteki kariyerine fayda sağlayabileceğini söyledi.

Seyahatlerini internette belgeledi ve sosyal medyada 10.000'e yakın takipçi kazandı. Bir Haberda, 4.700 yuan değerindeki gidiş-dönüş uçak bileti, taksi yolculukları ve yemek dahil toplam 6.700 yuan tutarındaki her yolculuğun maliyetini ayrıntılı olarak açıkladı. Haftada bir gece Melbourne'de para biriktirmek için bir arkadaşının kanepesinde uyudu.

Harcamalar daha önce Melbourne'de ödediği 10.000 yuan (1.350 $) aylık kirayı aşsa da Xu, “aşk için” ve “evdeki güzel yemek için” harcanan zamana ve paraya değdiğini söyledi.

Çeşitli havayollarından aktarmalı uçuş rezervasyonu yaptırdığını ve birkaç Çin şehrini keşfetme ve hatta bir noktada Vietnam'ı ziyaret etme fırsatını yakaladığını açıkladı.

Xu, eğitimini Ekim ayının sonunda tamamladı ve artık Avustralya'ya seyahat etmek zorunda değil. Hikayesi, onun kararlılığını ve azmini öven sosyal medya kullanıcılarını şaşkına çevirdi.

Çevrimiçi bir gözlemci, “Sevgiye bu kadar kendini adamış birini hiç görmemiştim” dedi.

“Her hafta bu kadar uzun bir mesafe kat etmem mümkün değil. Bu çok yorucu” dedi bir başkası.

Üçüncüsü, “Komşu kasabalarda olsalar bile her hafta okulla evim arasında gidip gelmezdim” dedi.