Chennai CEO'su, Rapido sürücüsünün 21 km'lik yolculuk için 1.000 Rupi talep ettiğini iddia etti, şirket yanıt verdi

Bilgin

Global Mod
Global Mod
Yorumlarda kullanıcılar benzer deneyimler bildirdi. (Temsili görsel)

AJ Beceri Geliştirme Akademisi'nin kurucusu ve CEO'su Ashok Raj Rajendran, yakın zamanda Rapido'yu 350 Rupi değerinde bir yolculuk için 1.000 Rupi ücretlendirildikten sonra haksız fiyatlandırma yapmakla suçladı. Bay Rajendran, LinkedIn'de Madras Merkez Tren İstasyonu'ndan yaklaşık 21 km uzaklıktaki Thoraipakkam'a araç rezervasyonu yaptığını açıkladı. Rapido uygulamasında ücretin 350 rupi gösterdiğini, sürücünün bölgedeki su birikintisini gerekçe göstererek 1.000 rupi talep ettiğini iddia etti. Bay Rajendran, gönderisinde “Yolculuk boyunca bu tür su birikintileriyle karşılaşmamak için 800 rupi'ye kadar pazarlık yaptık” diye yazdı.

Chennai CEO'su, Rapido'nun müşteri hizmetlerinden duyduğu hayal kırıklığını dile getirerek şöyle dedi: “Bu sorunu Rapido'ya bildirdiğimizde, sürücünün eylemlerini sormadan sohbeti kapattılar.” “Rapido, eğer bu konuda endişelenmiyorsanız, sürücünüz ücret alır.” ek ücret, neden şu soruyu sorma fırsatınız var: “Sürücü ek ücret aldı mı?” Bu sadece görünüşe değer mi? Rapido müşteri hizmetleriyle yaptığı görüşmenin ekran görüntülerini paylaşan Bay Rajendran, “Sürücüleriniz bu durumdan yararlanıyor ve siz de onlara yardım ederseniz, bu ihmalin sonuçlarıyla yakında yüzleşeceksiniz” dedi.

Ekran görüntülerine göre şirket, ek ücretin “bırakma yerlerindeki tutarsızlıktan” kaynaklandığını açıkladı.

Ayrı bir gönderide Bay Rajendran, şirketin şikayetine yanıt verdiğini, söz konusu sürücüye karşı “sıkı işlem” başlatıldığını ve ücret farkının iade edildiğini belirtti.

Ayrıca okuyun | “Günde Sadece 4 Saat Çalışıyorum”: Üniversiteden Ayrılan Bu Tutku, Aylık Pasif Gelir olarak 18.000 Dolara Dönüşüyor

Ancak Bay Ranjendran'ın gönderisi, kullanıcıların benzer deneyimleri bildirmesiyle sosyal medyada hızla dikkat çekti.

“Günümüzde sürücüler ek ücret talep etme fırsatından yararlanıyor. Bir yıl önce Uber'le benzer bir deneyim yaşadım, ancak destek ekibi harikaydı; ödeme makbuzunu gönderdikten sonra kesintiyi iade ettiler. Bu, bu tür sorunlardan kaçınmak için çevrimiçi ödemelerin ne kadar değerli olduğunu anlamamı sağladı” diye yazdı bir kullanıcı.

“Bu benim başıma birçok kez geldi Rapido. Ve en kötüsü, yatırılan paranın araba değil, yalnızca bisiklet rezervasyonu için kullanılabilmesidir. Yani eğer bisiklet kullanmazsanız kaybolur,” diye paylaştı bir başkası. Üçüncü bir kullanıcı, “Günümüzde bu taksi şoförleri müşterilerini çok fazla aldatmaya başladı” dedi.

“Üzücü gerçek şu ki, (karlı olmayan) tüm bu büyük şirketler, yalnızca birisi LinkedIn veya Twitter'da paylaşım yaptığında ve çok fazla ilgi çektiğinde harekete geçiyor. Aksi takdirde Uber, OLA, Rapido ve diğerleri umursamıyor.” Ashok Raj Rajendran – Gönderinizin Rapido'nun tepkisini alacak kadar ilgi gördüğü için şanslısınız!”

Daha fazla trend haber için buraya tıklayın