CET AÖF vize sonuçları belirtildi! CET AÖF imtihan sonuçları ekranı… CET AÖF finaller ne vakit, geçme notu kaç?

Beykozlu

New member
20-21 Kasım tarihlerinde gerçekleştirilen CET AÖF vize imtihanının sonuçları belirtildi. Kurum tarafınca yapılan açıklamada, ‘Değerli Öğrencilerimiz, güz yarıyılı orta imtihanı neticelerina http://obs.atauni.edu.tr adresinden ulaşabilirsiniz.’ denildi. İmtihan neticelerina itirazda bulunmak isteyen öğrenciler, Tahsil İdare Sistemi’nde (LMS) yer alan “Sonuç İtirazı” butonunu tıklayarak gerekli ayrıntıları doldurduktan daha sonra itirazlarını Pazartesi (06 Aralık 2021) günü saat 17:00’a kadar Atatürk Üniversitesi’ne iletebilicekler.

CET AÖF İMTİHAN SONUÇLARI SORGULAMA EKRANI İÇİN TIKLAYINIZ

20-21 Kasım’da yapılan ve toplamda üç oturumda tamamlanan orta imtihanların akabinde imtihanlara giren ve başarılı olup olmadığını merak eden binlerce açıköğretim öğrencisi, CET AÖF güz devri orta imtihan sonuçları için geri sayıma geçmişti. Güz Devri Orta imtihan sonuçlarının erişime açılması daha sonrası öğrenciler sorgulama ekranından notlarını bakılırsabiliyor.

CET AÖF’ten imtihan neticelerina itiraz açıklaması

İmtihan itirazlarına ait yapılan açıklamada, “Sınav neticelerina itirazda bulunmak isteyen öğrencilerimiz Tahsil İdare Sistemi’nde (LMS) yer alan “Sonuç İtirazı” butonunu tıklayarak gerekli ayrıntıları doldurduktan daha sonra itirazlarını Pazartesi (06 Aralık 2021) günü saat 17:00’a kadar bize iletebilirler. Bu tarihten daha sonra yapılan itirazlar değerlendirmeye alınmayacaktır. Gönderilen itirazlar değerlendirilip geri bildirimler sistem üzerinden yapılacaktır” tabirleri kullanıldı.

CET AÖF finaller ne vakit?

Vize sonuçlarının açıklanmasının akabinde CET AÖF güz devri final imtihanı tarihleri de merak konusu oldu. Atatürk Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi (ATA AÖF) güz periyodu final imtihanları, 25-26 Aralık tarihlerinde düzenlenecek. Bütünlemeler ise 5-6 Şubat 2022’de gerçekleşecek.

CET AÖF bütünleme imtihanı ne vakit?

Atatürk Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi güz periyodu bütünleme imtihanı 05-06 Şubat 2022 tarihlerinde gerçekleştirilecek.

CET AÖF geçme notu kaç?

Atatürk Üniversitesi Açıköğretim Fakültesinde okuyan öğrencilerin merak ettiği sorulardan bir tanesi ders geçme sisteminin nasıl uygulandığı ile ilgili.

Ders Muvaffakiyet Notunun Hesaplanmasında:

a) Blok uygulama dersleri hariç, öbür derslerde orta imtihanların yüz yüze yapılması halinde ders muvaffakiyet notuna orta imtihan puanının katkısı %30, yarıyıl/yılsonu/bütünleme imtihan puanının katkısı %70’tir.

b) Orta imtihanların çevrimiçi (online) olarak yapılması halinde ders muvaffakiyet notuna orta imtihan puanının katkısı %20, yarıyıl/yılsonu/bütünleme imtihan puanının katkısı %80’dir.

c) Blok uygulama derslerinden uygulama kararında alınan puan orta imtihan puanı, teorik imtihan sonunda alınan puan ise yarıyıl sonu imtihan puanı olarak kıymetlendirilir. Muvaffakiyet notu hesaplamasında orta imtihan puanının katkısı %60, yarıyıl sonu imtihan puanının katkısı %40 olarak alınır. Blok uygulama derslerinde bütünleme imtihanı yapılmaz.

Yüklü Genel Not Ortalaması

Yüklü genel not ortalaması (AGNO); öğrencinin tahsiline başladığı andan itibaren, tamamlamış olduğu yarıyıl/yıl da dâhil olmak üzere, o güne kadar kayıt yaptırdığı her dersin kredi bedeli ile o dersin muvaffakiyet notuna aşağıdaki tabloda karşılık gelen tartı katsayısının çarpılması ve bu çarpımların toplanmasından elde edilen sayının, toplam kredi kıymetine bölünmesi ile hesaplanır. Bölme kararı, virgülden daha sonra iki hane olacak biçimde yuvarlatılır.

AA 4,00

BA 3,50

BB 3,00

CB 2,50

CC 2,00

FF 0,00

G Geçer

Z Devamsız

AGNO hesabında, tekrar edilen dersler için en son hesaplanan muvaffakiyet notu dikkate alınır.

Her ders için imtihana giren öğrencilerin aldıkları puanların hesaplanması ile bir harf notu belirlenir! Sistem vize/final ve bütünleme ile hesapladığı bir dersten 30-35 ortası alanlara CC, 36-45 içinde alanlara CB, 45-65 içinde alanlara BB, 75-100 içinde olanlara AA tanımlayabilir. Bu tanımlama kararında 30’un altında alanlar o dersi tekrar almak zorundadır. Yani o dersten FF alır.

Bir dersten geçmek için o derse ilişkin muvaffakiyet oranları, harf notu karşılığı ve aldığınız not göz önünde bulundurulur. Bu niçinle 35 aldınız diye CC ile geçmeniz kelam konusu değildir. Şayet sistem CC için 45-65 ortası olanlar CC değilse bu biçimde o aralıkta notu aldığınızda geçiyorsunuz.
 
Üst